Westerlo neemt opnieuw 3 punten mee

Heusden-Zolder is er niet in geslaagd om thuis punten te pakken tegen Westerlo. De degradatiekandidaat gaf 10 minuten voor tijd een punt uit handen.

Veel viel er niet te beleven in het Fenix-stadion. Westerlo startte het best en was dicht bij een treffer via David Paas. Toch kon Westel niet profiteren van het veldoverwicht. Heusden kwam zo beter in de wedstrijd en kon regelmatig opzetten, maar ook dat resulteerde niet in een goal. Het gevolg was een brilscore bij de rust.

Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar 10 minuten voor rust profiteerde Ntuka Pule van een fout in de verdediging van Heusden: hij legde de 0-1 binnen en besliste zo de wedstrijd. Oulare had wat eerder dé kans op de 1-0 gemist.

Heusden-Zolder verliest zo opnieuw en geraakt zo maar niet weg uit de degradatiezone. De kloof met Lokeren blijft 4 punten, de voorsprong op Antwerp (laatste in de stand) 2 punten. Er wachten de Limburgers dus nog enkele warme weken. Westerlo doet het heel wat beter, want men springt naar een voorlopige 4e plaats.