Reservematch B-A eindigt op gelijkspel

De reservewedstrijd tussen Club Brugge – Anderlecht eindigde op een gelijkspel. Het werd 3-3. Het was een mooie wedstrijd.

De match is 15-tal minuten later begonnen, omdat de Brugse bus vast zat in een monsterfile voor Brussel. Club Brugge domineerde het eerste halve uur zonder echt veel kansen af te dwingen. Bij de eerste echte kans voor Anderlecht was het meteen raak. Jestrovic scoorde en zo werd het 1-0. Jestrovic kwam oog in oog te staan met Stijnen en Jestrovic werkte koelbloedig af. Daarna kwam Club Brugge op gelijke hoogte via Michael Cornelis. Na het geharrewar voor het doel van Anderlecht-doelman Van Steenberghe. Na een mooie combinatie van Lovré en Guerk kwam Anderlecht weer op voorsprong en ja alweer door Jestrovic, maar er hangde een heel erg buitenspelgeurtje maar het doelpunt werd toch goedgekeurd omdat de lijnscheidsrechter zijn vlag niet omhoog hefte. Na de 2-1 kon Club Brugge nog wat dreigen. Harde afstandschoten werden telkens gered of in hoekschop geduwd door Van Steenberghe.

Kort na de rust komt Anderlecht op 3-1 door MacDonald die diep werd gestuurd en de bal over Stijnen lifte. Club versierde nog een paar doelkansen maar zonder resultaat. Althans voor de 81ste minuut was dat het geval. Vincent Provoost scoorde de 3-2 na een vrije trap die op links werd gegeven. Het was een mooie deviatie van de jonge Provoost. Club Brugge kwam nog fel opzetten en toen Van Steenberghe een bal liet ontglippen na een vrije trap, verdween de bal via Traoré in doel. Een own-goal dus, dat was dan ook meteen de eindstand 3-3 dus. Al bij al was het gelijke spel verdiend voor beide ploegen. Na toch een zeer collectief zeer sterke prestatie van Club Brugge, dan nog eens bewijs dat het collectieve spel benadrukt. Sebastien Hermans raakte geblesseerd op het einde van de wedstrijd en kon niet meer verder spelen.

Anderlecht : Van Steenberghe, Vandenborre, Derijck, Traoré, Martens, Junior (Jacobs), Lovré, Van Damme, Guerk, McDonald, Jestrovic (Melotte)
Club Brugge : Stijnen, Van Audenaerde, Addo, De Ly, Van de Ven, Provoost, Cornelis, Hermans, Vlaeminck, Vandendriessche, Van Tornhout.

Doelpunten : 9' 1-0 Jestrovic (1-0), 22' Cornelis (1-1), 35' Jestrovic (2-1), 55' McDonald (3-1), 81' Provoost (3-2), 89' Traoré (owngoal, 3-3).