Slecht nieuws voor Leicester-spelers

Slecht nieuws voor Leicester-spelers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag konden de drie Leicester-spelers die nog steeds in een Spaanse gevangenis zitten vrijkomen op borgtocht. Maar de rechtbank in Spanje oordeelde dat er nog teveel twijfel hangt rond hun 'onschuld'.

Drie Afrikaanse vrouwen beschuldigen 9 spelers van Leicester City van seksueel misbruik tijdens de oefenstage van de club in La Manga. Uiteindelijk bleven alleen Gillespie, Sinclair en Dickov (zie foto) als 'schuldigen' over. Het drietal is international voor hun land, resp. Noord-Ierland, Jamaica en Schotland. Ze zitten nu al één week in de gevangenis. Indien ze veroordeeld worden wacht hen tot mogelijk 14 jaar celstraf. Ondertussen probeert Leicester zich voor te bereiden op het duel tegen Birmingham City. De club zit in volle degradatiestrijd en kon deze situatie missen als kiespijn. Trainer Micky Adams diende dinsdag de training tot tweemaal toe te staken omdat de spelers er niet met hun hoofd bijwaren. 'Dit is verschrikkelijk', zei Adams. 'We hopen niet dat het hele Engelse voetbal ervoor gestraft wordt. Momenteel is het alleen ons probleem en hopelijk kunnen we het oplossen.'

Sinclair en Gillespie hebben een vriendin, Dickov is getrouwd en heeft drie kinderen. Alledrie zeggen ze dat de vrouwen ermee instemden seks te hebben. Ze hebben dus wel al toegegeven 'overspel' gepleegd te hebben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties