Genk kan opnieuw niet winnen

Racing Genk kon op het veld van Cercle Brugge opnieuw niet winnen. De malaise bij de Limburgers wordt daarmee alleen maar groter, want Europees voetbal is nu wel enorm ver af.

Cercle Brugge was gedurende de hele eerste helft de betere ploeg. Arys kreeg enkele goede kansen, maar scoren deed hij niet. Racing Genk stelde daar niets tot weinig tegen over, enkel international Thomas Chatelle kon af en toe eens dreigen. Met mat spel bereikten de Limburgers zo de rust met een brilscore.

Ook na de rust kon Genk niet imponeren. Cercle bleef de betere ploeg, zocht naar de overwinning en verdiende die ook, maar slaagde er niet in te scoren. Een vrije trap van Borkelmans vloog nog op de lat en nog wat later kreeg Arys een gigantische kans. De spits kon na een te korte terugspeelbal van Thijs alleen op Moons af, maar faalde in de afwerking. Ook een slotoffensief leverde niets op, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-0.

Genk doet zo opnieuw een slechte zaak in de strijd om Europees voetbal. De achterstand op Standard blijft 7 punten, maar vanavond kan of Westerlo of Club Brugge de voorsprong vergroten. De Limburgers mogen nog van geluk spreken dat zowel Moeskroen als Standard punten verloren en dat ook Westerlo of Club Brugge dat vanavond zal doen.