Sara Verschaeve: voetbalmicrobe

Sara Verschaeve: voetbalmicrobe
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Blijkbaar heeft eersteklasser Dames Zultse VV een kweekvijver van jong talent gevonden bij Famkes Merkem. Bij de tweede nationaler werd immers na Lien Vanassche met de 21-jarige Sarah Verschaeve een tweede voetbaltalent naar de Zultse Kanstanjestraat gehaald.

Blijkbaar zit de sympathieke West-Vlaamse voetbalster al van bij het prille begin opgezadeld met de klassieke voetbalmicrobe.

,,Al van jongs af aan had ik die onstuitbare voetbalmicrobe te pakken. Mijn vader was scheidsrechter en mijn oudere broer voetbalde, dus ik vertoefde vaker op voetbalvelden. Nadat mijn moeder, telkens zonder succes weliswaar, me naar de zwemles, de turnles en zelfs naar de tekenles stuurde,liet ze me toch mijn zin doen. Wellicht dacht ze dat mijn drang naar voetbal van korte duur zou zijn. Vanaf het moment dat de mogelijkheid zich voordeed sloot ik me aan bij de duiveltjes herenvoetbal bij SK Geluwe. Na een periode van 4 jaar, verkaste ik omwille van diverse redenen naar de jeugdploeg dames Menen' mijmert Sarah even terug.

,,Na één jaar wilde ik terug tussen de jongens vertoeven. Ik vond het daar veel leuker. Ik voetbalde nog twee jaar bij de miniemen van Geluwe. Daarna moest ik stoppen omdat het toen voor een meisje niet mogelijk was langer tussen de jongens te voetballen'.

Naar zou blijken slechts een korte tussenstop wegens een eigenzinnige kijk op vrouwenvoetbal in het algemeen.

,,Veel zin om tussen de dames te lopen had ik niet zodat ik me aansloot bij een loopclub. Het lopen op zich was geen probleem maar....ik miste het lederen ding. Toen Menen me terug contacteerde ging ik na een jaar van ,,relatieve rust' terug aan de slag. Na twee jaar tussen de jeugd en de eerste ploeg laveren kreeg ik mijn vaste stek in het eerste team dat doen was gedegradeerd naar provinciale. Alles verliep naar wens hoewel na vier jaar de pret er voor mij af was. Ik besliste een punt achter mijn voetbalcarrière te plaatsen indien er geen andere ploegen op mij afkwamen.

,,Op dit moment informeerde iemand me, toen deze me bezig zag tijdens het schoolvoetbal (in RENO Torhout)om naar Merkem te gaan spelen. De knoop was vlug doorgehakt. De integratie verliep opmerkelijk vlot want in dat eerste seizoen scoorde ik 19 doelpunten. Thans ben ik bezig aan mijn derde seizoen bij Merkem. Het loopt iets minder wegens een hielletsel en andere tegenslag. Mijn blessure speelt me nog parten. Op het einde van dit seizoen wordt die grondig onderzocht zodat ik voor de volgende competitie er fit en wel kan tegenaan gaan.

De overstap naar eersteklasser Zultse lag me toch enigszins zwaar want de Merkemse sfeer is super. Maar gezien het mijn laatste seizoen wordt wil ik straks proeven van eersteklassevoetbal. Hopelijk is de Zultse sfeer even goed als in Merkem zodat ik me goed in mijn vel voel.Ik wil immers ook mijn steentje bijdragen binnen mijn nieuwe club' aldus een zelfzekere Sarah Verschaeve. (Bron: Geert De Poorter-DZVV)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties