Pieroni klopt Beveren in z'n eentje

Beveren is er niet in geslaagd om te winnen van Moeskroen, of meer bepaald van Luigi Pieroni. De topschutter van de Jupiler League nam vier van de vijf goals van de wedstrijd voor zijn rekening.

In de 6e minuut was het al zo ver : Zewlakow zette voor en Pieroni kopte binnen. Zijn 19e van het seizoen, maar daar zou het niet bij blijven. Een kleine twintig minuten later mocht Pieroni weer alleen voor doel opduiken en ook dit keer faalde hij niet. Beveren deed daarvoor nochtans goed mee en kreeg via Kaiper een grote kans, maar zijn bal ging milimeters naast. Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Moeskroen nog een strafschop : gelegenheidskeeper Meul legde Pieroni tegen de grond en kreeg meteen rood. Pieroni zette de penalty, die wel licht was toegekend aangezien de fout misschien wel buiten de zestien gebeurde, om.

De tweede helft kabbelde rustig naar haar einde. Beveren lag niet bepaald onder, maar grote kansen kwamen er niet. Tien minuten voor tijd kreeg Romaric de tweede rode kaart van de wedstrijd. De Beverse kapitein trapte dom na en mocht vertrekken op aanraden van de lijnrechter. Moeskroen drukte nog even door en kwam op 4-0 dankzij een vierde goal van Pieroni. Zewlakow maakte er nog 5-0 van.