Doelpuntenkermis op Anderlecht

Anderlecht veegde in een inhaalmatch vanavond alle kritiek van tafel met een klinkende 6-0 overwinning. Kind van de rekening was Heusden-Zolder.

Heusden begon met drie spitsen aan de wedstrijd.Maar het was een niet al schitterend spelend Anderlecht dat in eigen huis de wet dicteerde.De eerste degelijke actie was meteen goed voor een strafschop. Baseggio zette deze feilloos om in de 1-0. Enkele minuten later was het alweer raak: Aruna tekende voor de 2-0. De wedstrijd sleepte zich verder tot de rust zonder noemenswaardige kansen tot Kolar met een stifter de wedstrijd al in de eerste helft besliste.

Na rust kon Anderlecht zijn favoriete spel spelen, de 4-0 stond na drie minuten in de tweede helft al op het bord! Aanval over verschillende stations met Oleg Iachtchouk als afwerker.En net zoals in de eerste helft scoorde Anderlecht twee minuten later opnieuw. De tweede van de avond voor Aruna Dindane, goed voor 5-0.Alsof dat nog niet genoeg was maakte uitblinker Aruna er nog 6-0 van, drie goals voor de Ivoriaan van Anderlecht. Heusden-Zolder speelde de hele tweede helft niet mee ze werden volledig weggespeeld door een uitgekookt Anderlecht.

Heusden wordt nu helemaal in de degradatieput geduwd, Antwerp kan morgen zelfs over de Limburgers wippen als het wint van Moeskroen.