Vanavond Anderlecht-Heusden-Zolder

Vanavond Anderlecht-Heusden-Zolder
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toekomstig landskampioen Anderlecht krijgt vanavond de kans om zich te herpakken tegen degradatiekandidaat Heusden-Zolder.

De Brusselaars zitten een beetje in het sukkelstraatje na een 1-0 nederlaag bij Club Brugge, een 1-1 gelijkspel thuis tegen Beveren en wederom een 1-0 nederlaag afgelopen zaterdag bij Germinal Beerschot. De bezoekers zitten nog in een groter sukkelstraatje: 0 op 18 en degradatie is zeer dichtbij indien zondag over twee weken niet kan afgerekend worden met Charleroi. Alles wat Heusden-Zolder vanavond kan pakken is bonus en een mentale opsteker. Maar ook Anderlecht zoekt naar een mentale opsteker. Manager Van Holsbeeck reageert: ''Vallen de match tegen Heusden en vrijdag in Beveren tegen, dan is het crisis, maar ik blijf Hugo Broos steunen.'' Hulptrainer Vercauteren: ''We moeten vanavond onze mouwen opstropen, dat zal Heusden-Zolder ook doen.'' Kompany kreeg op het Kiel z'n derde gele kaart van het seizoen en is er niet bij. Zewlakow haakte af met een blessure aan de buikspieren. Waarschijnlijk komt de jonge Anthony Vanden Borre weer in de basis terecht. Bij de bezoekers is Ngom Camara niet speelgerechtigd, net als nieuwe doelman Gert Doumen. Stefan Teelen keert terug uit schorsing. Oulare haakte af met een blessure aan de adductoren. Trainer Balette (KHZ): ''Zondag over twee weken moeten we absoluut winnen van Charleroi. Vanavond gaan we met een strijdershart ertegen aan. Alles wat we straks meebrengen is bonus. Ik hoop stilletjes op een driepunter. Elk seizoen wint er wel een verrassend team op Anderlecht, ik hoop dat wij het zijn.''

Kern RSCA: Baseggio, Deschacht, Dindane, Gerk, Hasi, Iachtchouk, Jestrovic, Kolar, Lovre, Ngalula Mbuyi, Peersman, Seol, Tihinen, Traore, Vanden Borre, Van Steenberghe, Wilhelmsson, Zetterberg.

Kern Heusden-Zolder: Vercruysse, Doucet, Vanbeuren, Atsou, Delbroek, De Souza, Teelen, Leenders, Euvrard, Haeldermans, De Condé, Suzuki, Origi, De Camargo, Oulare, Barka, Vanderelst, Yildiz, Mampuya.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties