Anderlecht scoort weer niet

Anderlecht scoort weer niet
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht geraakt maar niet uit haar ziekenbedje. Paars-wit kwam thuis tegen Moeskroen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Zo kan Anderlecht andermaal niet winnen in een “topper”. Topper weliswaar tussen grote aanhalingstekens, want de wedstrijd stelde weinig tot niets voor. Anderlecht wist voor de derde wedstrijd op rij (na de wedstrijden op Germinal Beerschot en Beveren) niet te scoren.

Georges Leekens en Exçelsior Moeskroen opteerden bij het begin van de wedstrijd voor een 5-3-2, terwijl Hugo Broos vast hield aan de klassieke 4-4-2. De wedstrijd opende belovend, want al na 3 minuten kreeg Aruna Dindane een unieke kans. Walter Baseggio speelde de Ivoriaan knap vrij, maar die laatste toonde opnieuw dat hij geen afwerker is : hij knalde immers op Franky Vandendriessche. Een kwartier later was Marcin Zewlakow dicht bij een goal, maar Tristan Peersman bracht knap redding. Zo kabbelde de wedstrijd verder naar een logische 0-0.

Ook de tweede helft was niet veel soeps. Anderlecht kwam met de inbreng van Zetterberg beter in de wedstrijd, maar ook dat leverde niet veel op. Ook een slotoffensief van de Brusselaars was zonder resultaat. In tegendeel, Moeskroen kwam nog het dichtst bij de winnende treffer, maar Mbo Mpenza en Luigi Pieroni faalden in de afwerking.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties