Manchester leeft weer

Manchester United heeft zich vanmiddag ten koste van Arsenal geplaatst voor de finale van de FA Cup. De Mancunians stuurden de Gunners met een 0-1 verlies op Villa Park naar huis.

In de aanvangsfase van de wedstrijd toonde Arsenal zich de betere ploeg. Dennis Bergkamp, Kolo Touré en Edu waagden hun kans, maar Wes Brown, keeper Carroll en de lat brachten redding voor Manchester. De Engelse kampioen kwam zo beter in de wedstrijd, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Na een half uur viel de goal dan toch : Ryan Giggs legde de bal af voor Paul Scholes, die hem fijntjes binnen trapte. De eerste kans was zo meteen raak voor Manchester, dat met 0-1 mocht gaan rusten. Patrick Vieira kreeg nog wel een unieke kans, maar zijn kopbal trof het doelhout.

De tweede helft was een stuk spannender, maar ook een stuk minder spectaculair dan de eerste helft. Arsenal ging meer en meer aanvallen, maar de grote kansen van in de eerste 45 minuten bleven uit. Een slotoffensief leverde niets op, zodat Manchester door gaat naar de finale van de FA Cup. Die moet gewonnen worden, want het is wellicht de laatste kans op een prijs voor de trotse Engelse club. Oh ja ; dit keer vergat Arsène Wenger niet om een hand te geven aan zijn collega Sir Alex Ferguson.