Porto houdt makkelijk stand in Lyon

FC Porto heeft zich, zoals verwacht, geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Hoewel Lyon erg sterk en enthousiast van start ging, bleef Porto betrekkelijk eenvoudig overeind. De Portugezen haalden uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit de brand.

Lyon begon heel energiek en kreeg een grote kans via Luyindula. Hij scoorde ook, maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Enkele seconden later kreeg diezelfde Luyindula opnieuw een reuzekans maar Baia redde.

Op de eerste deftige Portugese tegenstoot was het raak: Maniche nam een voorzet van Deco ineens op de slof en doelman Coupet had geen verhaal: 0-1 in de 6e minuut.

De Fransen lieten het niet aan hun hart komen: na zijn eerder gemiste kansen schoot Luyindula nu wel raak: 1-1 (14'), op voorzet van Malouda, en er kwam weer een sprankeltje hoop in de Franse harten. Hoewel Lyon verschillende keren op doel schoot, moest Baia slechts 1 keer gepast tussenkomen voor de rust.

Na hun schitterende start van de 1e helft, hetzelfde scenario in de 2e helft: onmiddellijk scoorde Porto, en opnieuw was het Maniche op voorzet van Deco, die met een knap doelpunt de droom van lyon aan diggelen sloeg. 1-2 in de 47e minuut.

Lyon verloor in de 74e minuut Edmilson met rood maar kon zijn ongeslagen thuisreputatie toch nog in stand houden voor deze Champions League, want Elber kopte in de slotminuut de 2-2 tegen de touwen. Een magere troost natuurlijk voor de Fransen want Porto gaat verdiend naar de halve finale.