Ontknoping nadert voor Roeselare

Ontknoping nadert voor Roeselare
Foto: © SC

Zondag staat met Virton-Roeselare een interessante affiche op het programma op de laatste speeldag in tweede klasse. Roeselare kan zich immers mits winst verzekeren van een plaats in de eindronde. En dat Roeselare wint, zou misschien het best zijn om eventuele speculaties te vermijden.

Virton staat momenteel namelijk eerste in de derde periodestand. Die titel geeft ook recht op een rechtstreeks eindrondeticket. Virton kan enkel nog bijgehaald worden door Deinze en FC Brussels (dat al kampioen is). De Walen hebben echter wel geen licentie voor eerste klasse en worden dus sowieso uitgesloten voor deelname aan de eindronde. Als Virton alsnog de derde periodetitel pakt, gaat het laatste eindrondeticket naar de derde in de stand, zijnde - bij verlies in Virton - Roeselare.

Een bijzonder merkwaardige situatie dus. Als Roeselare gaat winnen in Virton, speelt het de eindronde als tweede in de stand. Als Roeselare verliest, speelt het eveneens de eindronde als derde in de stand (doordat Virton zijn ticket moet afstaan). Eindigt de wedstrijd Virton-Roeserlare echter op een gelijkspel, kan Virton zijn periodetitel nog verliezen aan Deinze. Ook Roeselare kan zijn tweede plaats dan nog verliezen aan Oostende.

Extreem eigenaardig allemaal: Roeselare is enkel zeker van deelname aan de eindronde als het wint óf verliest in Virton. Bij een gelijkspel va Virton en Roeselare vervoegen Deinze en Oostende waarschijnlijk Geel en Tubeke in de eindronde en blijft Roeselare met lege handen achter. Reactie van Roeselare-speler Vanderbiest op WTV: 'Desnoods schieten we de bal in eigen doel.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties