VB: Guldenmiljoenenslag in Jan Breydel

VB: Guldenmiljoenenslag in Jan Breydel
Foto: © SC

Het venijn van deze competitie zit hem in de staart. Zaterdag in de vooravond wordt in Brugge de guldenmiljoenenslag uitgevochten in een strijdtoneel dat toepasselijk Jan Breydel heet. Blauwzwarte en roodwitte ridders kruisen elkaars degens op het Brugse groene gras.

Om 18u.00 zijn alle ogen gericht op dé strijd in deze competitie. Club Brugge en Standard zien vol vertrouwen de topper tegemoet. Het is te hopen dat ref Frank De Bleeckere het overzicht kan bewaren. Standard gaat er nu al van uit dat het met drie punten terugkeert naar Luik, maar wat als het bij de Rouches niet loopt zoals het hoort. Zullen de potjes overkoken? Worden alle beslissingen van het arbitrale trio weer in twijfel getrokken? Het is zonder twijfel dé match van het jaar.

Wat ook een topper moest zijn, althans dat dachten we bij aanvang van de competitie, was Anderlecht tegen Genk. De kampioen kan op zijn gemak de wedstrijden uitspelen (en nog wat jonge veulens de wei opsturen) terwijl Genk plots weer zicht krijgt op Europees voetbal. Daarvoor moet het wel nog steeds rekenen op falen van Club Brugge.

Op hetzelfde rekent ook Moeskroen. Dat gaat op bezoek bij het bedreigde Charleroi. Jacky Matthijssen maakt meteen zijn debuut bij de Karolo's nu Waseige rustig aan het kuieren is op de dijk van Algiers. In die optiek was het niet slecht dat STVV eerder deze competitie thuis verloor van Charleroi, of hoe je jezelf een dienst kunt bewijzen door te verliezen. Moeskroen laat het op verplaatsing al eens afweten en tegen een ploeg die er zijn kop voor legt, zouden de Hurlu's het knap lastig kunnen krijgen.

Bij de kandidaat-zakkers hebben we ook nog Antwerp dat op bezoek gaat in Gent en Heusden-Zolder dat Bergen ontvangt. Antwerp moet winnen al blijft het met één gewonnen match meer dan Charleroi op de 16de plaats staan. Heusden-Zolder heeft veel voetballend vermogen in het team, maar laat het net dat zijn wat je niet kunt gebruiken in volle degradatiestrijd. Daar gelden de regels van 'Sturm und Drang'. En voetballend vermogen tegen Bergen zal niet volstaan.

De rest op speeldag 32 is 'eindeseizoensstuff'. Resten nog: Germinal Beerschot-Lokeren, Westerlo-Lierse, Beveren-Cercle en STVV-La Louvière. Kortom: toont Franky Van der Elst aan Germinal Beerschot dat ze zich in Antwerpen vergisten, verkneukelt VRT-radiocommentator Jos Willems zich al op het Kempense derby, houden de Ivorianen bekerrepetitie tegen het kleine Brugge en doet de komst van Wilmots wonderen op Staaien?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties