Oostende stijgt naar eerste klasse

Oostende stijgt naar eerste klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oostende speelt volgend jaar in eerste klasse. De kustploeg slaagde er dan toch in om haar favorietenrol waar te maken: op de laatste speeldag wipt het over Tubeke en Roeselare naar de eerste plaats. Na deze 1-0 overwinning tegen Tubeke en het verlies van Roeselare thuis tegen Geel staat de West-Vlaamse club sinds 1995 weer in de hoogste afdeling.

Oostende moest hopen op puntenverlies van Roeselare tegen Geel, maar eerst was winst tegen Tubeke aan de orde. Van uit Roeselare kwam er al vroeg goed nieuws, want in de 7e minuut bracht Omelianovitch de bezoekers op voorsprong. Net voor de pauze verdubbelde Rocky Peeters de score. Wat later kwam Oostende ook zelf op voorsprong, want na enkele minuten tweede helft scoorde Crv de 1-0. Spanning alom dus, zeker toen Roeselare nog terug kwam tot 2-2 tegen Geel. Gelukkig voor Oostende bleef de 1-0 op het bord en wist ook Roeselare niet meer te winnen van Geel. Integendeel: in blessuretijd leverden twee counters nog de 2-4 op voor Geel.

Oostende en Geel eindigen zo bovenaan met elk 9 punten, maar Oostende gaat door op basis van het algemeen klassement van de echte competitie. Daarin eindigde de kustploeg immers boven Geel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties