Jol wordt veldtrainer bij Tottenham

Jol wordt veldtrainer bij Tottenham
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De overgang van Martin Jol naar Tottenham Hotspur is definitief rond. De Scheveninger wordt in Noord-Londen de rechterhand van Jacques Santini, die vorige week donderdag op White Hart Lane als hoofdcoach werd aangesteld. Santini is nu nog bondscoach van Frankrijk.

De overgang van Jol naar Spurs, waar Frank Arnesen een maand geleden aantrad als technisch directeur, hing al een tijdje in de lucht. Toch meldde Jols persoonlijke website nog dat hij de voorbije weken nog gesprekken voerde met clubs in Griekenland en Nederland, terwijl hij bovendien bondscoach kon worden van zowel Nigeria als de Verenigde Arabische Emiraten.

Jol is geen groentje wat het Engelse voetbal aangaat. De oud-trainer van onder meer Roda JC en RKC Waalwijk speelde zelf als prof bij West Bromwich Albion en Coventry City. Dat Jol vooral op instigatie van Arnesen naar Londen is gekomen, lijkt duidelijk. De voormalige manager van PSV sprak twee jaar geleden al eens met de coach om hem naar Eindhoven te halen.

Daniel Levy, voorzitter van Spurs, dat overigens nog altijd hoopt op Edgar Davids, toonde zich tevreden met z'n technische staf. 'De gezamenlijke kennis is enorm', aldus Levy aan het begin van deze week, 'en ik geloof er heilig in dat ze de club kunnen terugbrengen op de plek waar het historisch gezien thuishoort.'

Martin Jol zette deze week in Londen samen met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola de laatste puntjes op de i. Hij tekende bij Spurs een contract voor drie seizoenen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties