It's Boskotime

Club Brugge heeft met véél moeite een 2-0 zege behaald tegen Plovdiv in de twee voorronde kwalificatiewedstrijd van de Champions League. Bosko Balaban was de held van de avond, hij maakte beide doelpunten.

Club begon zéér matig aan de partij en had het moeilijk met de agressieve Bulgaren. De eerste kans was voor Plovdiv met Kamburov, waarvan het schot net naast ging. Vanaf toen werd het overwicht van Club omgezet in enkele kansen. Ceh trof de paal, Balaban en Lange vonden de Bulgaarse keeper op hun weg. Uiteindelijk werd de eerste helft afgesloten met een 0-0 stand.
In de tweede helft had Plovdiv nooit meer de intentie om te voetballen. Club had het dan ook in het begin van de tweede helft moeilijk met de talrijke spelonderbrekingen. Lokomotiv Plovdiv kwam ook nog enkele keren gevaarlijk opzetten. In het laatste halfuur stoorde Club zich aan niets meer aan en ging volledig voor de zege. Club kreeg vanaf toen véél kansen maar moesten wachten tot te 78e minuut om te juichen. Balaban scoorde op aangeven van Englebert met een mooie lob. Na die bevrijding ging Club door, dat ook resulteerde in een tweede doelpunt van Balaban. Hij draaide zich mooi vrij en knalde met een botsende bal binnen. Club probeerde nog maar hield vooral die 2-0 zege vast.

Uiteindelijk een goeie uitgangspositie voor Club Brugge, dat volgende week de terugwedstrijd speelt onder de Bulgaarse zon.