Tongeren stunt in Geel

SK Tongeren heeft vanavond voor de verrassing gezorgd in de vierde ronde van de beker van België. De Tongenaren gingen met 1-2 winnen bij Verbroedering Geel.

Voor een kleine 2000 toeschouwers begon de thuisploeg het best aan de wedstrijd. Geel zette Tongeren vanaf de eerste minuut vast in de 16-meter en de bezoekers kwamen een paar keer goed weg. Zo kwam (ex-Tongenaar) Kevin Janssen alleen voor doelman Bertjes maar hij miste.
In het verloop van de eerste helft kwam Tongeren wat beter in de wedstrijd en via enkele gerichte counters dreigden de bezoekers een paar keer gevaarlijk. Op één van die counters kon Origi na een voorzet van Kris Rouvrois goed inkoppen na een mooie aanval over de linkerflank. Geel leek even de kluts kwijt en Tongeren nam de wedstrijd in handen. Origi kreeg een grote kans maar schoot millimeters langs het doel.

Na rust kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Tongeren dreigde vooral op de counter en Geel leek niet gelijk een antwoord te hebben op de 0-1 achterstand. Een kwartier voor tijd werd het dan toch gelijk: Dello kon helemaal vrij inkoppen bij de tweede paal na een voorzet van op rechts. De bezoekers leken amper van slag en vijf minuten later kon de ingevallen Henderix zelfs aantekenen voor de 1-2. Na een snelle counter vanop rechts kon de jonge aanvaller mooi afwerken.

Tongeren komt in de vijfde ronde van de beker uit tegen Tienen, deze wedstrijd wordt volgende week zaterdag gespeeld. De suikerjongens versloegen Zwarte Leeuw met de penalties nadat het na 120 minuten 1-1 was. Een andere ploeg uit derde B Bocholt versloeg Bornem met 3-0.