Lierse-jeugd wint prestigieus tornooi

Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse-jeugd wint prestigieus tornooi
Foto: © SC

In het Arnhemse Vorden wonnen de Lierse U-13 het voorbije weekend het gerenommeerde internationale Wim Kuijpertornooi. Lierse was de enige Belgische deelnemer naast clubs als Feyenoord, Ajax, Willem II, Dynamo Kiev, Middelsbrough, Bayer 04 Leverkusen, PSV en Werder Bremen. Geen zwakke tegenstanders dus.

Lierse won de eerste wedstrijd tegen Feyenoord meteen al met 3-1. De tweede wedstrijd verliep iets minder vlot voor de pallieters maar dankzij een goed collectief werd de wedstrijd tegen PSV met het kleinste verschil in hun voordeel beslecht.

De derde wedstrijd, tegen het Duiste Leverkusen was zowaar nog lastiger, de Duitsers hadden overwicht maar uit hun eerste mogelijkheid kon Lierse toch scoren. Ook de tweede Lierse-kans was raak, afwerken aan 100 % noemt men dat. Leverkusen kwam nog terug maar Lierse hield het hoofd boven water, wat felicitaties vanuit het Duitse kamp teweegbracht. De laatste groepswedstrijd, die eigenlijk al overbodig was, werd verloren van Willem II met 2-1.

Lierse eindigde eerste in groep A, voor Feyenoord, Bayer Leverkusen, Willem II en PSV. In de andere groep was Ajax de sterkste voor Dynamo Kiev, waardoor Lierse in zijn halve finale deze laatste trof. In de andere halve finale stonden Ajax en Feyenoord tegenover elkaar.

Tegen Kiev was het vlug duidelijk dat dit een ploeg betrof die zich volledig instelde op de tegenstrever en enkel rekende op die ene gelegenheid die misschien wel zou komen. Door deze ingesteldheid van Kiev kon Lierse moeilijk in zijn goede spel van de groepswedstrijden komen maar toch kreeg het voldoende mogelijkheden om de klus te klaren. In tegenstelling tot de eerste tornooidag werden de kansen gemist en eindigde de wedstrijd op 0-0. In de daaropvolgende strafschoppenreeks werd de Lierse doelman Sels, die 3 strafschoppen stopte, de held. De Lierse spelers misten niet zodat voor de tweede keer op een rij Lierse de finale bereikte, nadat het ook bij zijn eerste deelname reeds op de derde plaats was geëindigd. In de andere halve finale haalde Feyenoord het met 3-1 van Ajax zodat de finale een wederuitgave werd van deze van 2003.

In de tiende minuut scoorde Gert Desiron verrassend voor Lierse. Dit gaf Lierse het nodige vertrouwen en men zag de ploeg groeien. Lierse nam de wedstrijd in handen en Feyenoord geraakte nog moeilijk aan het Lierse doel. In de tweede helft dreigden de Nederlanders eenmaal maar de Lierse doelman, Matz Sels, deed zijn taak uitstekend. Lierse had de wedstrijd onder controle, speelde de wedstrijd heel simpel uit en won verdiend het tornooi.

Lierse werd niet alleen beloond met de immense wisselbeker maar werd door de scheidsrechters en de organisatie ook bedacht met de ’fair-play’-beker voor de houding van spelers en begeleiding, niet alleen op en naast het veld maar ook in het hotel. Een faire houding kon niet van alle deelnemende clubs gezegd worden, zo toonde Feyenoord zich een slecht en onsportief verliezer door met zijn allen de rug naar Lierse toe te keren toen de Lierse spelers onder luid applaus schouder aan schouder de wisselbeker in ontvangst gingen nemen. Dit stak schril af tegen de gelukwensen die het grote ’kleine’ Lierse van de captains van de andere deelnemers in het Nederlands, Engels, Duits en Russisch mocht ontvangen.

Voetbalkrant wenst de jonge spelertjes van harte proficiat en dankt Wendy Van den Branden voor het insturen van deze wedstrijdverslagen.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties