Fantastische come-back van Dundee

Rita De Meyer

Dundee maakte een ongelofelijke come-back zaterdag op het veld van Hibernians door tot 4-4 terug te komen.

Het zag ernaar uit dat de bezoekers met lege handen naar huis gingen toen Hibs de 4-1 op het bord zetten, maar de ‘Dark Blues’ vochten terug om in de blessuretijd toch nog met een punt te gaan lopen op Easter Road.

John Sutton had de bezoekers op voorsprong gebracht in de 7de minuut, en dat was het signaal voor de thuisploeg om wakker te schieten: met een strak schot van Dean Shiels werd het 1-1. Derek Riordan scoorde nog voor de rust, en toen Gary O’Connor nog tweemaal prikte in de eerste 5 minuten van de 2de helft leek het allemaal voorbij.

Maar Hibs had niet gerekend op de vechtlust van  Jim Duffy’s mannen, die eentje dichterbij kwamen via Gary Brady na 65 minuten. De kloof werd nog kleiner toen Glen Larsen na 79 minuten binnenprikte, en de come-back was compleet wanneer Jonay Hernandez in de laatste minuut scoorde.

Overige zaterdagmatchen

Ook die andere ploeg van Edinburgh verging het niet zo goed. Hearts incasseerde hun eerste nederlaag van het seizoen na hun 2-0 verlies op Motherwell. Kevin McBride’s penalty opende de score na 59 minuten, en Phil O’Donnell verzekerde Motherwell van de 3 punten met een fantastische goal halfwege de 2de helft.

Aberdeen bevestigde hun goede start in de SPL met hun 2 goals tegen een onnoemelijk zwak en negatief verdedigend Livingston op Pittodrie. Steven Craig scoorde beide treffers na 65 en 68 minuten om de ongeslagen reeks van de ‘Don’s’ verder te zetten.

Dundee United pakte hun eerste driepunter van het seizoen, ondanks een vroege achterstand thuis tegen Inverness Caledonian Thistle. De penalty van Barry Wilson had de bezoekers tegen de gang van het spel in op voorsprong gebracht na 60 minuten, maar goals van Chris Innes en Jim McIntyre gaven de ‘Terrors’ wat ze verdienden.

auteur: Stan Govaert