Bond verwerpt vraag tot vrijgave De Beule

Yves Decock
| 0 reacties
Bond verwerpt vraag tot vrijgave De Beule
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalbond KBVB heeft de vraag tot vrijgave van Lokeren-speler Davy De Beule geweigerd. De Beule mag zo voorlopig niet naar een andere club. De middenvelder verbrak vorige maand eenzijdig zijn  contract bij Lokeren en wil zijn vrijgave omdat de club een "zware fout" zou hebben begaan. Maar op die vraag kan de bond niet ingaan.

Volgens het reglement wordt er immers pas van een zware fout gesproken als een club gedurende 3 maanden geen loon of pensioenbijdragen betaalt. Lokeren voldeed aan die verplichtingen en dus verwierp de bond de vraag tot vrijgave.
Maar daar blijft het wellicht niet bij. De Beules advocaten willen naar de burgerlijke rechtbank stappen om zijn vrijheid te verkrijgen.

Interessant voor De Beule is dat er sinds enkele een precedent is. De wereldvoetbalbond FIFA heeft de Fransman Phillipe Mexés na een eenzijdige contractbreuk de toestemming gegeven om van Auxerre naar AS Roma te verhuizen.
De FIFA heeft de Franse voetbalbond bevolen om een internationaal transferformulier af te leveren. De speler wordt wel voor zes matchen geschorst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties