Drie ploegen behouden maximum

Niels Hendriks

Dit weekend werd de derde speeldag van het seizoen afgewerkt in derde klasse. KVSK United, OH Leuven en WS Woluwe behouden na drie wedstrijden nog het maximum.

KVSK United won verdiend de eerste echte topper van het seizoen in Walhain met 2-4. Met twee doelpunten van Mirek Waligora en één van Haagdoren was de topper tijdens de rust al beslist, in de tweede helft werd het nog 2-4. De topschutter van vorig seizoen Waligora is goed op weg om zijn titel van topschutter te verlengen, vandaag scoorde hij al zijn zesde doelpunt in drie wedstrijden.

Ook OH Leuven won vandaag voor de derde keer op rij en behoudt zo het maximum. Het won nipt met 1-0 van het stugge Veldwezelt. De derde leider WS Woluwe won zaterdag al met 4-0 van de andere neo-derdeklasser Kelmis. Opvallend is dat Woluwe en OHL nog geen enkel tegendoelpunt moesten slikken in deze competitie.

Onderaan de rangschikking stond het Limburgse duel tussen Bocholt en Tongeren op het programma. Bocholt trok aan korste eind, het verloor met 0-1. Titelkandidaat SK Tongeren pakt zo zijn eerste driepunter van het seizoen, de Damburgers blijven achter met 1 op 9.

Kermt-Hasselt heeft zijn eerste zege in de derde klasse beet, het won thuis met 3-1 van Seraing. Ook KVK Tienen boekte zijn eerste overwinning van het seizoen, het won thuis met 3-0 van Namen.

Francs Borains leed samen met Kelmis de grootste nederlaag van deze speeldag, het ging op eigen veld met 0-4 onderuit tegen Diegem dat op een mooie gedeelde vierde plaats terecht komt. Sprimont tenslotte pakte vandaag zijn eerste punten, het won met 2-0 van Charleroi Marchienne.