Favorieten winnen hun wedstrijden

Anthony Van der Planken

Op de eerste dag van de Champions League zijn er opvallend weinig verrassingen gekomen. Enkel CSKA Moskou stuntte door titelverdediger Porto thuis op 0-0 te houden.

Panathinaikos - Rosenborg: 2-1 (Groep E)
43' Gonzalez (1-0)
79' Gonzalez (2-0)
90' Frode Johnsen (2-1)

Rosenborg was zeker niet de mindere van Panathinaikos. De Noren verdienden een gelijkspel (of misschien zelfs meer), maar konden slechts in blessuretijd tegen scoren.

Arsenal - PSV Eindhoven: 1-0 (Groep E)
41' Alex (1-0, own-goal).

Arsenal speelde een flauwe wedstrijd en kon met "slechts" 1-0 winnen van PSV. Alex ranselde de bal in eigen doel. Een knappe actie van Thierry Henry lag aan de basis van het doelpunt.

Shaktar Donetsk - AC Milan: 0-1 (Groep F)
84' Clarence Seedorf (0-1)

Shaktar Donetsk domineerde het eerste halfuur, maar slaagde er niet in om te scoren. AC Milan nam geleidelijk aan over en scoorde in de laatste minuten nog de winnende treffer via Clarence Seedorf.

Celtic Glasgow - FC Barcelona: 1-3 (Groep F)
20' Deco (0-1)
59' Sutton (1-1)
78' Giuly (1-2)
82' Larsson (1-3)

Celtic Glasgow verloor voor het eerst sinds lang nog eens een Europese thuiswedstrijd. Tegen Barcelona werd het 1-3. Deco opende de score, waarna Ronaldinho een penalty miste. Sutton maakte daarna gelijk, maar in het laatste kwartier scoorden Giuly en Larsson (ex-Celtic) elk nog een keer.

Internazionale - Werder Bremen: 2-0 (Groep G)
5' Rode kaart Ismaël.
34' Adriano (1-0, pen.)
89' Adriano (2-0)

In de poule van Anderlecht won Inter Milan thuis van Werder Bremen. De Duitse kampioen moest al na vijf minuten met tien man verder, want Ismaël mocht met een rode kaart én een penaltyfout inrukken. Gelukkig voor Werder miste Vieiri zijn penalty. Inter bleef echter kansen creëren bij de vleet en trok uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe. Adriano zorgde voor beide doelpunten.

Paris Saint-Germain - Chelsea: 0-3 (Groep H)
29' Terry (0-1)
45' Drogba (0-2)
76' Drogba (0-3)

Chelsea had in Parijs niet de minste moeite met PSG. De mannen van Mourinho wonnen met 0-3. Terry en Drogba zorgden voor de doelpunten.

FC Porto - CSKA Moskou: 0-0 (Groep H)
CSKA behaalde een knap punt bij titelverdediger Porto.