Sinaai Girls-Rapide Wezemaal: interessant duel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Sinaai Girls-Rapide Wezemaal: interessant duel
Foto: © SC

Op de vijfde speeldag in eerste nationale staat met Sinaai Girls-Wezemaal een interessant duel op het menu. Eerder bewees Oud-Heverlee Leuven al dat de landskampioenen te pakken zijn. Hopelijk kan Wezemaal weer beschikken over Femke Maes en Hannelore Vandegoor zodat de bezoeksters op volle sterkte kunnen aantreden. Anderzijds wordt het een betekenisvolle test voor de Wase ploeg die met hun rake trefkracht wellicht Wezemaal tot voorzichtigheid zal aanmanen. Doet Sinaai beter dan OHL? Dat wordt meteen de hamvraag.

Nog drie andere ploegen uit de topvijf kenden vooraslnog de nederlaag niet. In theorie zouden Zuid-West-Vlaanderen, Kumtich en Stand. Luik geen problemen mogen hebben om die nul op de tabel te houden.

Zuid-West speelt een West-Vlaamse derby tegen Opex Girls Oostende dat zich met 7 punten in de buik van de rangschikking heeft genesteld. De kustploeg mag echter niet worden onderschat en daar zal men bij de thuisploeg zeker van op de hoogte zijn. Een puntendeling ligt in de weegschaal.

Kumtich ontvangt nieuwkomer Vlimmeren Sp. en moet als favoriet naar voren worden geschoven. Opvallend trouwens dat Limburgse defensie met 15 tegendoelpunten, na Lanaken, momenteel de meest gepasseerde verdediging van de reeks is. Het ziet er dus naar uit dat de offensieve Eva's zaterdagnamiddag zich zullen willen uitleven.

De vijfde ongeslagene Stand. Luik krijgt met Zultse een wispelturige tegenstander voor de vurige, gretige voeten geschoven. De Oost-Vlaamse ploeg kan maar niet die alleerste winst  bevestigen. Of dat in de Vurige Stede alsnog gebeurd daar moet terecht aan getwijfeld worden.

In de resterende drie wedstrijden mogen twee thuisploegen op papier als winnaars naar voren worden geschoven. Weliswaar krijgt Oud-Heverlee Leuven met VCD. E. Aalst een tegenstander te bekampen die sinds vorige  week met de winningmood zit opgezadeld. Maar gesterkt door het gelijkspel bij Anderlecht zou OHL op eigen veld zich niet mogen laten ringeloren. Temeer bij winst de linkerkolom wenkt voor de Brabantse club.

Tegen de puntenloze rode lantaarn Hewian Girls Lanaken moet Lentezon Beerse in  staat zijn de positie op de tabel nog beter in de verf te zetten. Niet winnen zou trouwens een verrassing zijn al is in voetbal uiteraard alles mogelijk. En daar rekenenen de Limburgse vrouwen allicht stiekem op.

Nieuwkomer DV Borgloon krijgt met de Anderlecht de vice-kampioen op bezoek. Ook hier geldt de realiteit die zegt dat de Brusselse bezoeksters torenhoog favoriet zijn. Aan het taaie Boorgloon te bewijzen dat ze minderwaardig worden ingeschat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties