Analyse Leidersduo wint, Wezemaal verliest punten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leidersduo wint, Wezemaal verliest punten
Foto: © SC

Op de vijfde speeldag in eerste klasse handhaafde het leidersduo Zuid-West-Vlaanderen-Eva's Kumtich zijn leiderspositie. Daarentegen liet landskampioen Rapide Wezemaal alweer kostbare punten in de brand.

Voor Zuid-West verliep het nochtans niet van een leien dakje in het West-Vlaamse derby tegen Opex Oostende. Een fel gehandicapte kustploeg, wegens onbeschikbaarheid van een handvol titularissen, opteerde voor een defensieve taktiek. Het verhinderde Oostende evenwel niet om regelmatig de neus aan het venster te steken. Weliswaar bleef Zuid-West het betere voetbal prediken maar echte kansen waren daar niet aangekoppeld. Was de eerste kans voor Zuid-West dan claimden de bezoeksters tevergeefs een strafschop. Vlak na de herneming viel de enige treffer toen Christine Saelens, voor een keer los gelaten, de Oostendse verdediging te grazen nam. Doorbraken van bezoekende verdedigster Jaques zaaiden voor verwarring terwijl doelvrouw Malfait Saelens van de verdubbeling hield.

Eva's Kumtich liet tegen Vlimmeren Sp. niets aan het toeval over. Aanvankelijk moest doelvrouw Heidi Peeters een kogel van Hilde Clessens over tikken maar even voor rust scoorde de thuisploeg de openingstreffer. Vrij snel viel na de herneming een tweede doelpunt. Een verdubbeling die Vlimmeren een mentale klap bezorgde want in het volgende halfuur liet een ontredderd Vlimmeren niets meer zien. Een dubbele wissel bij de bezoeksters zorgde voor enige soelaas maar geen doelpunten. Het was integendeel Wendy Roden die in schreeuwend buitenspel voor de derde Kumtichse treffer zorgde. Met een vierde doelpunt legde de thuisploeg een te zwaar verdict vast.

Landskampioen Rapide Wezemaal kwam bij een verbluffend sterk Sinaai Girls nog goed weg. Zonder Femke Maes had Wezemaal het moeilijk om op het kleine Wase veld de pruttelende motor aan de gang te houden. In het aanvangskwartier knalde Niki De Cock op de Sinaaise lat terwijl de thuisploeg nadien dreigde. Wanneer de thuisploeg toch scoorde via Lorca Van De Putte was dat eigenlijk niet zo onlogisch want de thuisploeg had vaker veldoverwicht in die eerste periode. Nadat Sinaai in het vierde kwartier dicht tegen de verdubbeling liep kon later Erchen Theys de landskampioen langszij brengen. In de slotfase betaalde Wezemaal nog bibbergeld wegens felle Sinaaise druk.

In het Haspengouwse Borgloon moest vice-kampioen RSC Anderlecht wachten tot na de rust om het verschil te kunnen maken. In een warme temperatuur speelden de bezoeksters de bal goed rond, maar de beslissende voorzet gekoppeld aan de afwerking bleef vooralsnog ondermaats. De dubbelblanke stand bij rust kon iedereen bevredigen. Tijdens de tweede speelde zich alles af op Borgloonse helft. En daarin speelde bezoekster Katrijn Windey  de absolute hoofdrol door een glasheldere hattrick te scoren die Borgloon totaal overmeesterde.

Blijkbaar kan Hewian Girls Lanaken (nog?) niet het niveau halen van vorig seizoen toen de Limburgse voetbaltrots in de middenmoot finishte. Voorlopig blijft het puntenloze Lanaken aanmodderen. Bovendien betekende die rode lantaarn voor Lentezon Beerse zowat de klassiek rode lap. Het uitstekende Beerse-combinatievoetbal leidde reeds in de eerste helft tot vijf voltreffers die, ondanks een bezoekende tegentreffer, Lanaken in de vernieling dreef. Immers na de hervatting knalde Annick Caers nog op de bezoekende lat waarna Veerle Cauwenberghs en Nele Saelen de stand verder opdreven.

Ondanks Oud-Heverlee Leuven met twee doelpunten in de eerste helft vrij  zorgeloos kon gaan rusten bleef het steeds een dubbeltje op zijn kant. E. Aalst liet zich amper opzij zetten en zorgde met de aansluitingstreffer dat dit duel tot aan het eindsignaal spannend bleef. OHL bleef hardnekkig aandringen voor die beslissende derde treffer, Aalst bleef loeren naar de gelijkmaker. Uiteindelijk kon de thuisploeg , na veel bibberen, het laken naar zich toehalen.

Zultse VV gaf bij Stand. Luik het volle pond en dat deed de thuisploeg aanvankelijk op zijn hoede blijven. Pogingen van bezoeksters Verschaeve en Lien Vanassche werden door de Luikse doelvrouw geweerd. De thuisploeg begon stilaan de bezoekende druk op te vangen al was dat aanvankelijk moelijk. Toch zou Elen Zeler een vrijschop vanop 20 meter in het doel jagen. Na de hervatting bleef Zultse goed tegenstand bieden maar opportuniste Ebhodaghe sloeg met twee doelpunten de definitieve kloof. Op strafschop kon Sofie Lefebvre het eerreddertje scoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties