Lentezon Beerse - Hewian Girls Lanaken 7-1

Guillaume Belaey
Lentezon Beerse - Hewian Girls Lanaken  7-1

De thuisploeg pakte regelmatig uit met goed combinatievoetbal, de bezoeksters hadden daar weinig of geen antwoord op.

In de tweede minuut plaatste Nancy Streber het eerste schot over het Beerse-doel. Het was duidelijk, Lanaken moest vandaag op Beerse voor puntenwinst gaan. Jammer genoeg voor de bezoeksters kon Annick Caers in de 10' met een mooie geplaatste vrije trap de score openen voor de thuisploeg. Lanaken aangeslagen en Beerse ging door op hun elan. In de 14' zorgde Dorothy Van Renterghem na een knappe collectieve actie voor 2-0.

In de 22' en in derde instantie joeg Veerle Van Cauwenberghe, na een spelletje flipperkastvoetbal, de bal tegen de touwen (3-0). Daarna eigenlijk alleen nog Lentezon dat alles domineerde, maar dit overwicht en talloze uitgespeelde kansen nog niet vertaalde in duidelijke cijfertaal. Integendeel zelfs, want na hoekschop trapte Veerle Voorpijls een slordig afweren binnen: 3-1. Lentezon zette echter direct  orde op zaken via Maureen De Keyzer die met een hoge bal de 4-1 op het bord prikte. En net voor rust alweer een perfecte uitgevoerde aanval waarbij dit keer Dorien Truyens zich tot lucratief eindstation profileerde: 5-1.

De tweede helft werd aan een lager tempo afgewerkt. Toch was het de thuisploeg die domineerde en het meeste balbezit opeiste. Een schot van Annick Caers belandde op de lat, Veerle Cauwenberghs pikte daarop gevat in en :6-1. Meteen boeken definitief toe voor Lanaken. In het verder wedstrijdverloop waren hete standjes voor het bezoekende doel schering en inslag. Pogingen op de lat, gemiste open kansen vcoor Beerse. In de 77' legde Nele Saelen de 7-1 vast na een voorafgaand ingestudeerd vrijetrapnummertje. De bezoekers konden slechts eenmaal dreigen. Het goed geplaatste schot van de ingevallen Daisy Boonen werd echter met klasse door doelvrouw Liesbeth Molenberghs uit de kruising geweerd.