Sinaai Girls-Rapide Wezemaal 1-1

Guillaume Belaey

In de beginfase was er reeds sensatie toen de bezoekende doelvrouw Isabel Donvil buiten de ,,16'  hands uitvoerde en het gebruikelijke geel uitbleef. De vrijschop van Lorca Van De Putte ging evenwel via de vingertoppen van Donvil in hoekschop. Enkele minuten later  een reuzekans voor Rapide maar Imke Courtois besloot naast de paal.

De wedstrijd golfde nu heen en weer hoewel Rapide maar geen gaatje vond in de Sinaaise afweergordel aangevoerd door libero Katrien Vanrooy en een alerte doelvrouw Ellen Vantrier. Aan de overzijde werd Angelique Dewulf straffeloos in de tang genomen door Liesbeth Hemelsoet en Annelies Timmerman. Vijf minuten voor rust kogelde Lorca Van De Putte haar vrije trap naar de openingstreffer (0-1). De aanwezige burgemeester  Freddy Willockx voelde zich opgetogen omtrent het wedstrijdverloop en bleek fier te zijn dat met Sinaai Girls en de Wase waterpoloploeg de enige St. Niklase clubs zijn die in de hoogste nationale reeks spelen.

In de tweede helft opteerden beide ploegen voor een hoger tempo waarbij een resem kansen voor Sinaai. Zo moest de Wezemaalse doelvrouw een poging van Lorca Van De Putte verijdelen. Op het uur vlamde de vrijgespeelde Sarina Heirbout op de reddende bezoekende doelvrouw. Wezemaal zette zich door en kon na een licht toegekende hoekschop via Erchen Theys de gelijkmaker scoren(1-1).  Vanaf dat ogenlik begon Sinaai aan de zoektocht naar winst. Eerst knalde Heirbout op de lat waarna Eline Vanoverloop, opnieuw Sarina Herbout en Hadewijch Heyrman werden  afgeblokt door bezoekende ledematen. ,,Als er één ploeg de zege vediende dan was het wel Sinaai Girls' beklemtoonde voorzitter Marcel Van Cauwenberghe.