Stand. Luik - D. Zultse VV 3-1

Guillaume Belaey
Stand. Luik - D. Zultse VV   3-1

Zultse had na enkele niet denderende partijen tegen Stand. Luik iets goed te maken en liet dit in het eerste kwartier op een perfecte grasmat blijken. Eerste minuut: Verschaeve breekt door op de rechterflank maar haar voorzet werd door doelvrouw Van Houtven onderschept. Vierde minuut: Lien Vanassche breekt door maar haar voorzet werd andermaal gestuit waarbij Standard onmiddellijk de tegenaanval hanteert. Ebhdaghe breekt door maar haar schot is te zwak om Evelyne Libbrecht te bedreigen.

Een echte mogelijkheid voor Standard kwam er in de 10'. Een vrije trap werd kort genomen door Scorsone die via tussenstation Ranson Zeler bereikt. Eline Zeler's kanon staat op dit moment nog niet goed gericht. Zultse reageerde met een verwittiging wanneer Joke Verlinde Lien Vanassche in het straatje stuurde waarbij Van Houtven gepast tussenbeide kwam en in de rebound  Sarah Verschaeve een tikje te laat kwam om te scoren. De rush van Vanassche werd door een duwfout (?) van haar bestraft, nadien gaat ze weer op de solotoer waarbij Van Houtven redt in twee tijden.

Standard voelde de druk  en begon stilaan balbezit op te eisen hoewel de kansen schaars bleven.  Peeters, Ebhodaghe en Couterneels lieten immers die kansen onbenut. Uiteindelijk vond de thuisploeg toch de opening wanneer een onzekere ref een fout (?) van De Weerd bestrafte waarna Zeler de openinsgtreffer op het bord zette. Nog voor rust kreeg Scorsone nog een kans voor de thuisploeg en zag  Vanassche  haar poging gestopt door Van Houtven.

Na de hervatting trachtte Zultse druk uit te oefenen hoewel dat weinig gevaar opleverde. Even later  kan Ebhodaghe verdubbelen. Het sein meteen voor de Vurige thuisploeg om resoluut de match in handen te nemen en Zultse noodzaakte zich terug te plooien. Na een persoonlijke actie scoorde Ebhodaghe haar persoonlijke tweede en Standard's derde doelpunt. (3-0). Zultse kreeg dan, te laat weliswaar, een geschenkje in de vorm van een licht toegekende strafschop omgezet door Sofie Lefebvre (3-1). Niettemin mocht Zultse met opgeheven hoofd het veld verlaten wegens meer dan waardig tegenstand bieden tegen een sterkere tegenstander.