Antheunis: "Minder buitenlanders!"

bernie de vuyst
| 0 reacties
Antheunis: "Minder buitenlanders!"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandagavond vond aan de VUB het QIK Foot Mediadebat over jeugdopleiding plaats. Bondscoach Aimé Antheunis kon niet aanwezig zijn, omdat hij in Stockholm zat voor een bijeenkomst van de Europese bondscoaches. Toch zorgde hij voor een pikante uitspraak: Antheunis wil het aantal buitenlanders in de Belgische competitie laten beperken. Het gaat om een driejaren-plan. In het eerste jaar moeten zes van de achttien spelers op het scheidsrechterblad de Belgische nationaliteit hebben, het tweede jaar negen en het derde jaar zelfs twaalf. Ook wou Antheunis dat de clubs min of meer verplicht worden een vast percentage van hun budget aan de jeugdopleiding te spenderen.

Aan het debat namen enkele prominenten uit de voetbalwereld mee: beleidsadviseur De Knop, sporteconoom De Jonghe, RSCA-manager Van Holsbeeck, Hasaert (oud-directeur jeugdopleiding van GB), sportjurist Maerschalck, Bistiaux (Antwerp), journalist Van De Weghe, Sablon (KBVB), de jeugdvoorzitter van KRC Genk ...

Er waren enkele pittige discussies tussen de believers (in de eerst plaats Van Holsbeeck, verder KRC Genk, Hasaert e.a.) en non-believer Bistiaux. Volgens Bistiaux is het economisch niet verantwoord dat profclubs de sociale rol van jeugdopleiding op zich nemen. Hij zag meer in het highschool-systeem van de VS.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties