Anderlecht faalt, Club Brugge zonder problemen

Anthony Van der Planken

Heel Brussel zal vanacht niet veel slapen. Niet alleen wegens de DHL-problematiek, maar ook omdat zowel FC Brussels als Anderlecht niet konden winnen. Respectievelijk Club Brugge en Charleroi waren te sterk.

Sporting Charleroi - RSC Anderlecht: 2-1
47' Abdelmajid Oulmers (1-0)
62' Olivier Deschacht (1-1)
85' Laurent Macquet (2-1

Anderlecht domineerde in de eerste helft, maar kon haar veldoverwicht niet uitbuiten. In de tweede helft kon Charleroi meer weerwerk bieden, wat meteen resulteerde in de 1-0 van Oulmers. De kleine Karolo mocht een corner moederziel alleen binnen koppen. Anderlecht kon lange tijd geen vuist ballen. Een klein half uur voor het einde scoorde Olivier Deschacht dan toch de gelijkmaker. Het was meteen zijn eerste goal in Anderlechtse loonsdienst. In de laatste minuten blunderde Peersman op een vrije trap van Macquet. De international leek de bal makkelijk te pakken, maar liet hem uiteindelijk toch nog door zijn benen binnenrollen. Een slotoffensief van Anderlecht leverde niets meer op.

FC Brussels - Club Brugge KV: 1-6
9' Christ Bruno (1-0)
36' Bosko Balaban (1-1)
40' Gert Verheyen (1-2)
48' Rune Lange (1-3)
55' Bosko Balaban (1-4)
59' Bosko Balaban (1-5)
79' Bosko Balaban (1-6)

FC Brussels kwam na een kleine tien minuten op voorsprong via een vrije trap van Christ Bruno. Brussels ging op haar elan door, maar kon haar kansen niet benutten. Ook Rune Lange miste langs Brugse zijde enkele kansjes. Na 36 minuten kwam Club dan terug op gelijke hoogte via Bosko Balaban. Meteen daarna maakte Gert Verheyen er zelfs 1-2 van. Een gevleide ruststand voor Brugge. Na de rust was Brussels echter geen partij meer: via Rune Lange en opnieuw drie keer Balaban werd het nog 1-6. Brugge loopt daarmee 4 punten uit op Anderlecht. Bosko Balaban wordt met 7 goals voorlopig alleen topscorer.

Zo dadelijk meer van onze verslaggevers van dienst.