Interview Voetbalkrant sprak met Emmanuel Eboue

Rita De Meyer
| 0 reacties
Voetbalkrant sprak met Emmanuel Eboue
Foto: © SC

IN GESPREK  MET EMMANUEL EBOUE
Na een periode van heropflakkering van de zomer, is het een grijze en winderige maandagmorgen. Het is enkele dagen voor de belangrijke dubbele Europese confrontatie met Levski Sofia. Het valt me op met wat een gretigheid er getraind wordt en niet in het minst door de man waarmee ik anderhalf uur later een gesprek zal hebben. Zijn naam is Emmanuel Eboué; een spontane en goedlachse jongeman van 21 die fungeert als centrale verdediger maar dan wel ééntje die graag mee inschuift. Een zeer groot talent, getuige daarvan is het feit dat hij afgelopen zomer door Arsenal Manager Arsène Wenger werd uitgenodigd voor een 10-daagse stage bij de Londonse topclub.

– Jij bent nu aan je 3e seizoen bij Beveren begonnen, hoe moeilijk was de periode toen je hier net was toegekomen?
"In het begin was het niet altijd even makkelijk natuurlijk. Vooral met de klimatologische omstandigheden had ik problemen, het heeft wel even geduurd vooraleer ik het weer in België gewoon was.
Wat de integratie in de ploeg betrof, dat ging eigenlijk vrij goed. Er waren natuurlijk reeds enkele landgenoten al een tijdje hier en ook de rest van de groep ving me onmiddellijk goed op. Al bij al had ik me dus vlug aangepast."

– Tijdens de afgelopen 2 jaar heb je een enorme vooruitgang geboekt. Zit je momenteel reeds aan je beste niveau of heb je het gevoel dat je in de toekomst nog beter kan presteren?
"Ja, het is inderdaad zo dat ik in de afgelopen 2 jaar veel heb bijgeleerd. Dankzij een goede begeleiding, door te leren uit mijn fouten en door een beetje ervaring heb ik op dit moment reeds een behoorlijk niveau bereikt. Toch mag je als voetballer nooit tevreden zijn en moet je blijven evolueren. Als ik hard blijf werken, dan moet het zeker mogelijk zijn om in de toekomst een nog hoger niveau te behalen."

– Wat is je ambitie bij de club voor dit jaar?
"Men moet steeds proberen het zo goed mogelijk te doen natuurlijk. Zeer belangrijk dit seizoen is de UEFA-cup, hopelijk kunnen we daarin zo ver mogelijk geraken en kunnen we tegen enkele grote clubs spelen. We mogen uiteraard ook de competitie niet verwaarlozen, ook daarin moeten we proberen zo hoog mogelijk te eindigen; maar de ploeg heeft zeker de kwaliteiten om een jaar door te maken zonder zorgen."

– De kern is vrij smal dit jaar. Ben je niet bang dat dit vroeg of laat problemen zal geven?
"Ondanks het feit dat we bij aanvang van het seizoen slechts 12 fitte kernspelers hadden, zijn we toch nooit in paniek geraakt. Wel was het zo; dat we meer dan ooit hard hebben moeten werken om er in de eerste matchen toch te kunnen staan!
Als je de matchen tegen Brugge en Anderlecht zag, dan zag je echter dat we de schade van de smalle spelerskern toch meer dan beperkt hadden. We vormden met de kleine groep 1 hecht blok.
Ondertussen zijn er toch weer wat meer spelers en hebben we terug enkele wisseloplossingen."

– Veel van je makkers zoals Yapi Yapo, Yaya Toure, A.Né en Boka hebben SKB reeds verlaten en spelen nu voor een buitenlandse club. Jij bent met je 21 lentes, de speler met de meeste ervaring in de ploeg. Is dit niet wat jong om je verantwoordelijkheid te nemen in de defensie en de ploeg in het algemeen?
"Wel, het is niet zo dat ik de hele ploeg moet dragen hé. Als ploeg nemen we in blok onze verantwoordelijkheden op. Voetbal blijft een sport met 11 spelers, je staat er nooit alleen voor en iedereen in onze ploeg voert zijn taken steeds zo goed mogelijk uit. Het vertrouwen in elkaar is groot genoeg, dus dat zit wel goed."

– Hoe is je relatie met de Belgen in het team en met de supporters.
"Eigenlijk zijn wij 1 familie. Het is inderdaad zo dat er niet veel Belgen zijn maar dat neemt niet weg dat we goed overweg kunnen met elkaar, wij zijn blij met hen en omgekeerd. Bovendien is integratie in een groep een belangrijk punt in de Academie van Jean-Marc Guillou.
Wat de supporters betreft, die zijn ook fantastisch. Zij blijven ons steunen, ook in de moeilijkste momenten en daar zijn we hen heel dankbaar voor!"

– Vertel eens iets over de stage met Arsenal. Het moet toch een geweldige ervaring geweest
zijn om te spelen met al die vedetten !?
"Ja, dat was zeker en vast heel mooi! Ik heb heel veel opgestoken van sterren zoals Henry, Bergkamp, Vieira, enz....Het was een fijn gevoel dat zulke grootheden niet te beroerd waren om hun kunde en ervaring te delen met iemand die nog een lange weg heeft te gaan. Bovendien speelden we tegen grote clubs als River Plate en Ajax, kortom het was een unieke kans."

– Ik vermoed, dat SKB natuurlijk niet je laatste club zal zijn? Wat is de club van je dromen?
"Zoals ik al zei, moet een voetballer steeds proberen te evolueren. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ik ooit bij Arsenal terecht zou kunnen. Elke profvoetballer met ambitie ziet een verblijf bij een mooie club in Engeland, Frankrijk of Spanje wel zitten."

– Blijf jij tot het einde van dit seizoen bij Beveren of bestaat de kans dat je reeds met
Kerstmis de club verlaat?
"Daar heb ik momenteel geen enkel idee van.
Veel hangt af van de prestaties en van wat het bestuur en in het bijzonder Jean-Marc Guillou van mij verlangen.
We zien wel, ik ben hier graag dus ik zou het niet erg vinden om het seizoen hier uit te moeten doen. Als het niet lukt tijdens de winterstop, dan komen er later heus nog wel kansen."


Hier eindigden we ons leuke gesprek, we konden wel nog een tijdje doorgaan want Eboué antwoordde met veel plezier op mijn vragen.
Wat ik vooral onthou; is dat er een ambitieuze doch nuchtere jongeman voor me zat.
Veel talent, zo veel is zeker en bovendien iemand met de juiste mentaliteit om een hele grote voetballer te worden. Ik neem afscheid van Emmanuel, maar niet zonder hem heel veel privé-en professioneel succes
toe te wensen. Één ding is zeker, van deze jongen hebben we zeker het laaste nog niet gehoord en gezien !!

Redactie:
Birger Vansever en Kris Panis
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties