Nieuw bloed moet voor motivatie zorgen

Jan De Jong
| 0 reacties
Nieuw bloed moet voor motivatie zorgen
Foto: © SC

Hoe motiveer je je ploeg voor een Europese terugmatch in de UEFA Cup tegen een Franse tweedeklasser, na een 4-0 thuiszege?

Trond Sollied weet het wel. "Dit is niet de sfeer van de grote dagen", zegt de Noorse coach van Club Brugge over de wedstrijd in Châteauroux in De Standaard. "Maar daar zullen we aan werken op de laatste training en in de aanloop naar de match zelf. Daarom is het interessant nieuw bloed in de ploeg te brengen. Een aantal jongens moét nu gewoon spelen." Sollied geeft z'n elftal pas enkele uren voor de wedstrijd prijs. Zo wil hij de motivatie verhogen...
 
Uit de laatste training kon weinig info gehaald worden over de opstelling. Maar de spelers die  grote kans maken op een basisplaats zijn Gvozdenovic, Stoica, Victor, Blondel, eventueel doelman Stijnen en Clement. Start die laatste, dan zou hij bij afwezigheid van Simons en Englebert aanvoerder worden. Wat een leuk einde van het taartenverhaal.
 
Verder is het uitkijken of Bosko Balaban zijn knappe Europese gemiddelde van één goal per wedstrijd de hoogte kan injagen - het is het moment, want doelman Fernandez, die in de heenmatch wonderen verrichtte, is er niet bij -, al moet Bosko wel opletten dat hij niet tegen een derde gele kaart aanloopt. En of Gert Verheyen vanavond Europees recordhouder wordt bij blauwzwart met 79 wedstrijden. Dan steekt hij het duo Franky Van der Elst-Dany Verlinden voorbij die er elk 78 achter hun naam hebben.
 
Hopelijk krijgen de 500 fans die met Club zijn meegereisd wat spektakel te zien van hun ploeg, want door tal van veiligheidsmaatregelen zal het hen in Frankrijk niet echt aangenaam gemaakt worden. Enkele honderden (!) politiemensen zullen de blauwzwarte fans in de gaten houden. Een pintje drinken zal er niet inzitten, de cafés in de buurt van het stadion zullen gesloten zijn. Ook de winkels rond het stadion sluiten hun deuren vroeger.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties