Het Lisp moet verenigingen aantrekken

Ronny anthonis
| 0 reacties
Het Lisp moet verenigingen aantrekken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Het verenigingsleven moet naar het Lisp trekken", dat was één van de conclusies van Strategus, het bedrijf van professor Roel Bellens. Hij nam het dossier Lier, Lierse en het stadion onder handen en kwam er uit met een adviestekst van maar liefst 100 bladzijden. Het is nu aan Lier om alles te bekijken. Strategus lijkt zeer optimistisch wat de toekomst betreft. Wij geven u een korte samenvatting.

De professor stelde vast dat Lier het stadion zeker en vast zou moeten overkopen. Om daar nog iets van terug te verdienen moet Lier het vereningsleven aansporen om naar het Lisp te verhuizen, perfect mogelijk argumenteerd Bellens. "Lierse beschikt over 8706m² polyvalente zalen, burelen en commerciële ruimtes. Om geen enkel risico te lopen en afgaande van onze vakkennis werd er in het rapport enkel rekening gehouden met de minst haalbare cijfers. Zo hebben we slechts 2977m² van de 8706m² weerhouden in het eindrapport. We deden dit omdat dit de ruimte is die onmiddellijk beschikbaar is voor het verenigingsleven van de stad Lier.
Het stadion mag niet enkel meer de plaats worden waar Lierse speelt, maar moet een volledig en volwaardig sociaal-economisch complex worden. Hier is plaats voor vele soorten van verenigingen. We denken zowel aan culturele (bv toneel, ...) als sportieve verenigingen (bv Lyra). "

Uiteindelijk, weer ten voordele van de stad, zal lierse het stadion gaan huren. De huurprijs bepaald de stad zelf.
"In ons voorstel zou de stad Lier het volledige patrimonium overkopen van Lierse en de NV Lierse Sportstadion. Verenigingen zoals Lierse kunnen dan tegen een lage huurprijs gebruik maken van de infrastructuur. Deze huurprijs is nog niet bepaald en is voor rekening van de stad Lier. Het zal ervan afhangen of het stad zelf wenst te zorgen voor het onderhoud, wat de huurprijs uiteraard zal verhogen."

Een ander ambitieus, en misschien ook verrassend punt uit de analyse is het volgende: de grote asvaltparking voor tribune twee zal misschien ook ondergronds kunnen, bovengronds zullen misschien sociale woningen kunnen gebouwd worden. 
"Aangezien die parking weinig opbrengt, wensen we in de plaats huisvoorziening te creëren voor senioren. We hebben hier met het OCMW al gesprekken over gehad, die ons wezen op het grote tekort aan zulke woningen. Ondertussen kan ik jullie meegeven dat er ook al gesprekken met investeerders lopen. De verloren parkingruimte wensen we dan ondergronds te bouwen. Via 2 verdiepingen kunnen we meteen het grote parkingprobleem op het Lisp oplossen."

En de grootste verrassing komt misschien op het vlak van de licenties, alweer aan het woord, professor Bellens:
"ten slotte kunnen we u meegeven dat Lierse dit jaar geen licentieproblemen zal kennen. Gisteren werden de laatste schulden betaald, ook de spelers kregen allemaal hun achterstallige lonen. In de voetbalwereld ziet men een loonlast van 50% als een billijke verhouding in de budgetten. Er is echter geen enkele club die daarin slaagt. Vandaag kan ik zeggen dat Lierse nu aan 57,5% loonlast zit en dat Lierse volgend jaar de 50% zal bereiken."






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties