De Cock vervangt geblesseerde Cornelis

De Cock vervangt geblesseerde Cornelis
Foto: © SC

Hans Cornelis blesseerde zich in de wedstrijd donderdag tegen Chateauroux. Alles wijst erop dat Olivier De Cock zijn plaats terug inneemt na lang blessureleed.

De Cock is al enkele weken wedstrijdritme aan het opdoen bij de reserven en beseft dat het zeer moeilijk zal zijn om Cornelis uit het eerste elftal te spelen. Olivier De Cock is blij met deze vervroegde kans in het A-elftal want hij snakte, naar eigen zeggen, naar zo'n wedstrijd op topniveau. "Ik wil weten waar ik sta, want de reservencompetitie is niet meer wat ze geweest is. "Je speelt voortdurend tegen 18-jarigen die één helft alles geven en dan overspeeld worden", aldus De Cock. " Het plan was na het vrije interlandweekend klaar te zijn voor Lokeren en de Uefa Cup-poules. Maar dit is een noodgeval. Voor mij is het een stimulans en een beloning. Op 19 april ben ik geopereerd aan de enkels, daarna revalideerde ik tot vier, vijf uur per dag. Ik heb nooit harder gewerkt dan nu."

Cornelis sukkelde al enkele jaren met die enkels. "Nu is die rechterenkel volledig hersteld, van de linkerenkel ondervindt ik soms nog wat reactie, maar enkel omdat ik dat explosief draaien en keren niet meer gewend was."
De Cock hoopt sterker uit deze periode te komen. "Ik weet wat ik ervoor gedaan heb", aldus Olivier.

Wanneer Cornelis terug fit wordt na zijn blessure heeft Sollied twee volwaardige rechtsbacks en er een luxeprobleem bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties