Denemarken niet langs Turkije

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Denemarken niet langs Turkije
Foto: © SC

Turkije wist in Denemarken een gelijkspel uit de brand te slepen. Een slecht resultaat voor de Denen, maar uiteindelijk zullen toch de Turken zich het minst gelukkig voelen met deze uitslag. Ze speelden immers ruim een helft met elf tegen tien.

Turkije nam de beste start in Kopenhagen. De Turken wisten hun veldoverwicht echter niet uit te buiten. Denemarken strafte dat na een halfuur af. Ibrahim Ãœzülmez haalde Grønkjær neer in de zestien, zodat de thuisploeg zich mocht opmaken voor een penalty. Tomasson nam zijn verantwoordelijkheid op: hij legde de bal netjes achter Rüstu.  

Het Deense feestje was echter van korte duur, want luttele minuten later mocht Grønkjær de douches opzoeken. De man kon zich niet inhouden en kreeg een logisch rood kartonnetje voorgeschoteld. Denemarken moest dus nog een klein uur met tien man verder.

Het was dan ook niet meer dan logisch dat Turkije het spel bepaalde in de tweede helft. De Turken misten echter de kans op de gelijkmaker, want Nihat Kahveci trapte net voor het uur een penalty op de paal. Twintig minuten voor tijd maakte hij zijn fout toch goed, want hij scoorde alsnog de gelijkmaker. Verder geraakten de Turken niet, al had men op voorhand wellicht getekend voor een gelijkspel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties