Hewian Girls Lanaken - Sinaai Girls 1-4

Guillaume Belaey
Hewian Girls Lanaken - Sinaai Girls  1-4

Voor de verplaatsing naar Lanaken kon trainer Nico Devleesschouwer geen beroep doen op de gekwetsten Dominique Dullaert en Ann Haevermans.

De wedstrijd kon niet beter beginnen als na drie minuten een corner van Lieselot Debruyn door Eline Vanoverloop met een prachtig vluchtschot in de kruising werd gejaagd (0-1). Bij de thuisploeg was de trainer in de loop van de week ontslagen en alle thuisspeelsters waren optimaal gemotiveerd om zich te bewijzen.

Met grote vechtlust probeerden ze de Sinaaise verdediging uit verband te spelen maar doelvrouw Ellen Vantrier en libero Katrien Vanrooy behoren reeds het gehele seizoen tot de uitblinkers en konden rustig de thuisacties neutraliseren. De beste kans in deze beginperiode was voor Sarina Heirbaut maar ze kon niet voldoende kracht zetten achter deze poging.

Halfweg de eerste helft moest trainer Devleesschouwer achter de omheining plaats nemen van de scheidsrechter. Tien minuten voor rust leidde mooi samenspel tussen Heirbaut en Debruyn naar een voorzet voor Angelique Dewulf die prompt verdubbelde (0-2). De aanwezige ex-Antwerp-vedette Cisse Severyns moest ook vaststellen dat veel karakter niet volstond voor de thuisploeg om Sinaai in verlegenheid te brengen.

Onmiddellijk na rust voorkwam doelvrouw Vantrier met een zweefsprong dat Lanaken kon naderen. In de 55’ verzilverde Sarina Heirbaut een assist van Vanoverloop in de vlucht (0-3). Halfweg deze periode kon Stefanie Kooymans milderen waarna enkele Sinaaise wisselspelers hun intrede deden. In de slotminuut legde Elien Vanoverloop de eindstand vast na een mooie collektieve combinatie (1-4). Door die winst rukt Sinaai Girls op naar de vijfde plaats. Zaterdag a.s. ontvangt de Wase ploeg het sterke Oud-Heverlee Leuven.