Juventus blijft foutloos

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juventus blijft foutloos
Foto: © SC

Juventus blijft ongeslagen in de Champions League.  Meer nog, de Bianconeri kregen nog geen enkel doelpunt tegen.  Opnieuw wonnen ze met 1-0, en dit keer was Bayern Munchen het slachtoffer.

Juventus speelde vooraan met Ibrahimovic en de wederoptredende Del Piero.  De Zweed kreeg ook de eerste goede kans: na een voorzet van de onvermoeibare Zambrotta kopte hij over het doel van Kahn in de 8e minuut.

De Duitsers speelden goed mee en na mistasten van Thuram kreeg Makaay een goede kans maar Buffon redde de meubelen voor de thuisploeg.

Na de pauze kwam er een ander Juventus uit de kleedkamer: de Bianconeri waren veel actiever en agressiever.  Een vrije trap van Camoranesi werd door Emerson in één tijd op de slof genomen: zijn schot mislukte compleet maar Kahn kon de bal niet klem houden en Del Piero kon ei zo na scoren.

Een kwartier voor tijd viel er dan toch een doelpunt: Ibrahimovic verlengde een voorzet van Thuram tot bij Nedved, die de bal met rechts controleerde en met links binnenschoot: 1-0.

Bayern reageerde onmiddelllijk: een schot van Schweinsteiger werd door Buffon schitterend over de lat getikt.  Daarna kreeg Bayern nog een aantal kleine kansen, maar de grootste viel nog aan de overkant: Ibrahimovic plukte een voorzet van Zebina uit de lucht en stifte over Kahn maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal.

Juventus dus met 9/9 zo goed als zeker van de volgende ronde, voor Bayern is het nog even afwachten.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties