Stuttgart klasse te sterk voor Beveren

Anthony Van der Planken

Ook Beveren heeft het niet kunnen waarmaken. Net als alle andere Belgische ploegen verloor de club haar Europese wedstrijd. Stuttgart was veel te sterk voor de Ivorianen, die er alles aan deden om toch een resultaat neer te zetten.

Beveren startte erg gretig, maar niettemin was de eerste grote kans al voor de Duitsers. Cacau miste echter, zodat Beveren het weer kon proberen. Een minuut later was Sanogo er dichtbij, maar de lob van de Ivoriaan ging over het doel van Hildebrand. Na negen minuten kwam Stuttgart toch op voorsprong: Cacau pakte uit met een knap schot, Copa had geen kans. Stuttgart liet Beveren daarna komen, om daarna steeds met knappe counters uit te pakken. Kevin Kuranyi en co slaagden er echter niet in om de score uit te breiden. Op slag van rust kon diezelfde Kuranyi dan toch voor de 0-2 zorgen. Beveren kon er weinig aan doen, Stuttgart was gewoon een klasse te sterk.

Meteen na rust maakte Stuttgart het helemaal af. De Duitse competitieleider kwam 0-3 voor dankzij Cacau, die de bal zeer makkelijk kon binnentikken. Daarna kwam Beveren echt opzetten. De Ivorianen gingen op zoek naar de eerredder, maar lukten daar aanvankelijk niet in. Romaric en Sanogo vonden echter telkens een uitstekende Hildebrand op hun weg. Lahm zette nog de 0-4 op het bord, maar Beveren ging onverstoord verder. Nadat Sanogo opnieuw erg dichtbij een doelpunt was, scoorde Romaric de prachtige 1-4. Van op dertig meter verschalkte de spits keeper Hildebrand. Beveren had zo alvast het mooiste doelpunt van de avond gemaakt. In blessuretijd scoorde Szabics nog voor de 1-5.