Belg debuteert Bij Man Utd

Daniel Jamro
| 0 reacties
Belg debuteert Bij Man Utd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste Belg ooit in de A-kern van Manchester United. Deze titel is voor Floribert Ngalula en hij is nog maar 17 jaar.

De naam Floribert Ngalula, zal niet iedereen iets zeggen.  De broer van Junior (Anderlecht) vertrok na zijn opleiding bij Anderlecht naar de Engelse topclub. In zijn 2de seizoen daar, krijg hij dus deze avond zijn eerste kans in de A-kern.
 
Alex Ferguson zal zijn sterren laten rusten na de overwinning tegen Arsenal en zal dus verschillende jongeren hun kans geven in de Leaguecup-wedstrijd tegen tweedeklasser Crewe.
,,Hij staat dicht bij de eerste ploeg. Dit soort ervaringen zal hem goed doen'', zegt Sir Alex over de krachtige defensieve middenvelder.
 
Floribert is heel tevreden in Manchester, elke week kan hij er 2 tot 3 keer meetrainen met A-kern. “Daardoor leer ik meer dan door wedstrijden te spelen in de Belgische eerste klasse. Ferguson praat veel met mij. Een heel grote mijnheer. Hij geeft de jeugd een kans, wat toch bijzonder is bij zo'n grote topclub. Binnen twee jaar hoop ik op een vaste plaats in de A-kern. Maar zelfs al lukt dat niet: dit pakken ze me niet meer af.'' aldus de jonge Belg.
 
Onder de indruk van al die sterren is hij niet meer, voor hem zijn het gewoon mensen.
Met verschillende onder hen kan hij het zelfs heel goed vinden.
Vooral Van Nistelrooy, die wil hem maar al te graag Nederlands leren.

Een speler om naar uit te kijken!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties