Rovers krijgen opnieuw slaag

Luc Goderis

Net als vorige week kreeg Blackburn er deze week opnieuw 4 om de oren en zien hun doelsaldo ver onder nul zakken (-15).  De Rovers staan nu laatste in de Premiership.  Gudjohnsen vond laat in de eerste helft tweemaal in twee minuten de weg naar doel.  In de 37ste minuut rondde hij af op assist van Joe Cole.  Een goeie minuut later verdubbelde hij Chelsea's voorsprong en net na rust maakte hij er vanop de stip 3-0 van.  Ex-Ewood lieveling Damien Duff maakte zijn ex-ploeg kort voor affluiten helemaal af, 4-0.

Chelsea domineerde de gehele eerste helft maar had wat moeite om de Blackburn muur te slopen.  De Chelsea flanken, Damien Duff en Glen Johnson beleefden een leuke namiddag.  Keer op keer rolden ze de flank op maar de laatste cross wilde maar niet lukken.  Lampard testte tot tweemaal toe binnen dezelfde minuut  Brad Friedel, maar zijn schoten misten de nodige kracht.  Ogenblikken later was het Eidur Gudjohnsen die Chelsea's negende en tiende van het seizoen voorbij de grote Amerikaan schoot.
De IJslander vervolledigde zijn hat-trick zes minuten na rust vanop de stip.  De Rovers kwamen er nu helemaal niet meer aan te pas.  Mark Hughes bracht met Jonathan Stead en Jay Bothroyd wat extra aanvalskracht in, maar het beterde niet.  Mourinho gaf Arjen Robben zijn debuut en de Nederlander scoorde bijna direct.  De Blues hadden nog kansen via Damien Duff en de ingevallen Mateja Kezman.  Het was ex-Rover Damien Duff, ooit de lieveling in Ewood Park, die zijn ex-ploeg helemaal de grond inboorde.  4-0.
Chelsea : Cech, Johnson, Ricardo Carvalho, Terry, Bridge, Smertin (65' Tiago), Parker, Lampard, Cole (63' Robben), Duff, Gudjohnsen (72' Kezman).
Blackburn : Friedel, Neill, Short, Matteo, Gray (Johansson 84), Reid, Ferguson, Flitcroft, Emerton, Djorkaeff (53' Stead), Dickov (53' Bothroyd). Subs Not Used: Enckelman, Pedersen.
Att : 41,546
Ref: G Poll (Hertfordshire).