Derde ronde League Cup

Yves Dekoning

De eerste uitslagen uit de derde ronde van de League Cup zijn binnen. Er viel één grote verrassing te noteren. Burnley wipte Aston Villa. Topclubs Liverpool en Manchester United haalden het vlot.

Millwal - Liverpool 0-3

Uitgebreid verslag =>

Crewe - Manchester United 0-3

Uitgebreid verslag =>

Burnley - Aston Villa 3-1

Portsmouth - Leeds 2-1

Portsmouth had weinig overschot tegen Leeds United. Diomansy Kamara maakte er na een kwartier spelen 1-0 van. Vanop de stip mocht Eyal Berkovic de 2-0 binnentrappen. Nog voor rust kon Brian Deane met een kopbalgoal milderen tot 2-1, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Doncaster - Nottingham Forest 0-2

Doelpunten van Marlon King voor rust en James Perch erna bezorgden Nottingham Forest een plaatste in de vierde ronde.

Sheffield United - Watford 0-0

Geen van beide ploegen wist de weg naar het doel te vinden in de reguliere speeltijd. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Hierin trokken de bezoekers uit Watford aan het langste eind. Nadat de eerste strafschop van Watford gemist werd, wonnen ze toch nog met 2-4.

Bournemouth - Cardiff 3-3

Bournemouth en Cardiff maakten er een mooie voetbalavond van. Na negentig minuten stond het 2-2. Nadat James Hayter de thuisploeg op voorsprong had gebracht, keerden Alan Lee en Lee Bullock de rollen om. In blessuretijd dwong Hayter alsnog verlengingen af. In de verlengingen scoorde Cameron Jerome voor Cardiff en vlak voor affluiten Brian Stock voor Bournemouth. Ondertussen had bij de bezoekers Tony Vidmar rood gekregen. Uiteindelijk haalde Cardiff het toch door de strafschoppen met 4-5 te winnen.