Analyse Owen en Morientes stellen niet teleur

Nils Vanbellingen
Owen en Morientes stellen niet teleur

In de eerste ronde van de Copa del Rey, de Spaanse beker, heeft Real Madrid het met 1-2 gehaald van derdeklasser Leganés. Morientes en Owen mochten van trainer Remón in de basis starten, en bedankten elk met een doelpunt voor het vertrouwen. Morientes opende in de 19e minuut de score, en net na rust verdubbelde Owen op aangeven van Morientes de score. Het begint eindelijk te lopen voor de Engelsman, terwijl ook Morientes zijn waarde voor de Madrilenen toonde. In de 58e minuut kon Dani Ruiz met een prachtige vrije trap nog milderen, maar verder kwam de thuisploeg niet.

In de andere wedstrijden haalde Deportivo La Coruña het thuis van Cerceda dankzij twee doelpunten van Diego Tristan (23' en 69'), terwijl Osasuna nipt een blamage tegen derdeklasser Castellon ontliep. Osasuna haalde het via strafschoppen nadat de wedstrijd op 0-0 was geëindigd. Woensdag worden alle andere wedstrijden van de 1/32e finales gespeeld, met uitzondering van Girona - Villareal (donderdag).