Scheidsrechters reageren

Daniel Jamro
| 0 reacties
Scheidsrechters reageren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks de overeenkomst begin dit seizoen tussen scheidsrechters en trainers om elkaars prestaties niet meer publiek te bekritiseren, worden de scheidsrechters de laatste weken terug door het slijk gehaald.
Ze zijn het beu!
De scheidsrechters willen nu dat de bond sancties tegen spelers en trainers, die steeds zwaardere kritiek uitten, uitspreekt.
 
,,Met kritiek kunnen we leven, dat zal altijd zo zijn'', aldus Robert Jeurissen, de Limburgse vice-voorzitter van de Scheidsrechterscommissie (CSC). ,,Maar het wordt elke week erger. Hoe ver zijn we heen als woorden als rotte vis, dom en stom in publiek worden gebruikt om een prestatie van een ref te omschrijven? Gert Claessens zei dan nog fier dat hij die scheldwoorden ook op het veld naar het hoofd van Paul Allaerts had geslingerd. Het wordt zeer bedreigend. Dit gaat te ver.''
 
Jeurissen wil dat de bond de mosterd in Engeland en Duitsland gaat halen. Daar worden spelers en trainers zwaar gestraft als ze de prestaties van de scheidsrechter bekritiseren.
Een aangehaald voorbeeld is Kevin Keegan die nu weer een sanctie boven het hoofd hangt nadat hij als oorzaak van het verlies in de wedstrijd Newcastle-Manchester City, de scheidsrechter aanhaalde. “Wat hij verkeerd deed, kostte ons de wedstrijd” aldus Keegan.

,,In die landen is dat vaste prik'', zegt Jeurissen. ,,We gaan ernaar streven dat zo'n regel ook bij ons wordt ingevoerd. Na de vergadering van donderdag zal al veel duidelijk worden. Ik reken op de medewerking van de voetbalbond die hopelijk niet langs de lijn blijft staan.''

Of een gelijkaardig reglement ook van kracht wordt in België valt dus nog af te wachten. Het zal zeker niet meer voor dit seizoen zijn, aangezien een nieuw reglement steeds de Nationale Studiecommissie moet passeren en het dan pas in juni 2005 op de tafel kan komen ter goedkeuring, tijdens de algemene vergadering.

,,We kunnen op korte termijn ook trachten het bondsparket in te schakelen. Ik weet zeker dat iedereen die de arbitrage een warm hart toedraagt er genoeg van heeft. Staken of de wedstrijd een minuut later laten beginnen? Dat gaat te ver. Eerst willen de geijkte weg volgen. Maar dat we dit niet blauwblauw kunnen laten, is klaar als pompwater.'' Aldus Robert Jeurissen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties