Newcastle vernederde Tbilisi niet

Yves Dekoning

Newcastle - Dinamo Tbilisi 2-0

Newcastle won thuis vlot van Dinamo Tbilisi. De Magpies domineerden de partij, maar moesten uiteindelijk vrede nemen met slechts twee doelpunten. Door deze zege staat Newcastle met zes op zes alleen aan de leiding in groep D. Lissabon en Sochaux bezitten drie punten, maar hebben nog maar één match gespeeld. Panionios en Tbilisi zijn duidelijk de zwakke broertjes in de groep. Zowel de Grieken als de Georgiërs hebben nul op zes.

Graeme Souness opteerde voor Alan Shearer en Patrick Kluivert in de spits. Hierdoor schoof derde aanvaller Craig Bellamy naar de flank. De aanvallende opstelling loonde. Tbilisi werd overdonderd en Newcastle domineerde de hele wedstrijd. De thuisploeg creëerde in de eerste helft kans na kans, maar het duurde tot de 38ste minuut tot dit een doelpunt opleverde. Het was aanvoerder Alan Shearer die de Magpies 1-0 voor bracht.

Na rust mocht Craig Bellamy de score verdubbelen. Nadat hij eerder enkele goede kansen om zeep had geholpen vond de Welshman na 56 minuten toch de weg naar doel. Tbilisi wist niet van welk hout pijlen maken en Newcastle bleef kans na kans de nek omwringen. Vooral Laurent Robert en invaller James Milner kregen nog enkele mooie mogelijkheden om de score hoog te doen oplopen, maar het bleef 2-0. Al bij al mogen de bezoekers uit Georgië zich gelukkig prijzen dat ze niet meer doelpunten moesten slikken.

Newcastle: Given, Hughes, Elliott (Bramble 69), O'Brien, Bernard, Jenas, Bowyer (Ambrose 64), Robert, Kluivert, Shearer (Milner 74), Bellamy.

Dinamo Tbilisi: Mamaladze, Kashia (Silagadze 62), Salukvadze, Shashiashvili, Kandelaki, Nemsadze, Aladashvili (Akhalaia 62), Kankava, Kvirkvelia, Melkadze (Goncharov 81), Mikheil Kakaladze.

Toeschouwers: 27,218

Scheidsrechter: Espen Berntsen (Noorwegen).