Geen verrassingen in League Cup

Dieter Arens

Manchester United, Liverpool, Fulham en Chelsea hebben zich allemaal kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Engelse League Cup

Manchester United – Crystal Palace 2-0

Manchester United had geen problemen met Crystal Palace. Manchester won met zuinige 2-0 cijfers. De doelpunten werden gescoord door Saha en Richardson.

Liverpool – Middlebrough 2-0

De Reds wonnen hun partij van Middlesbrough dankzij twee late treffers van Mellor. Middlesbrough won overigens vorig jaar de League Cup.

Nottingham Forrest – Fulham 2-4

Fulham had het niet onder de markt tegen Notthingsham Forrest. Na 90 minuten spelen stonden de bordjes in evenwicht, 1-1. Radzinski maakte in de 84ste minuut de onverhoopte gelijkmaker voor Fulham. In de verlengingen werd er nog vier keer gescoord. Eén keer langs de kant van Nottingham en drie keer langs de kant van Fulham. Radzinski scoorde nog maar eens in de extra tijd en had hierdoor een groot aandeel in de overwinning van Fulham.

Newcastle – Chelsea 0-2

De partij waar naar uitgekeken werd was ongetwijfeld Newcastle – Chelsea. Het was een aangename wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Kezman en Tiago hadden goede mogelijkheden om te scoren voor Chelsea. Bernard had dat ook, maar dan voor Newcastle. 0-0 na 90 minuten spelen en er kwamen verlengingen aan te pas. Daarin zorgde de invallers van Chelsea voor het verschil. Gudjohnson opende de score na 100 minuten en even later lukte Robben de veilige 2-0 voorsprong. Hij rondde een mooie solo, die vanaf de middellijn begon, koelbloedig af.

Nadat al de wedstrijden waren gespeeld, werd er al meteen geloot voor de kwartfinales.