Ex-KBHZ'ers winnen met Dessel tegen KBHZ

bernie de vuyst

Dessel schoot als een komeet uit de startblokken in en tegen Beringen Heusden-Zolder, want al na twee minuten stond het 0-1 voor. Vanbeuren, nota bene ex-KBHZ, was er als de kippen bij om een foutje van Doumen, bal niet klem, af te straffen. De thuisploeg kreeg in de tiende minuut al de kans op de gelijkmaker toen Benzouien Junior afzonderde voor Dessel-keeper Vercruysse, ook ex-KBHZ. de Nigeriaan wrong de kans oordeelkundig de nek om. Dat waren de enige hoogtepunten van de eerste helft, want voor de rest was het huilen met de pet op. Het niveau van KBHZ was bedroevend terwijl de organisatie van Dessel klopte als een bus.

Tien minuten na rust speelden de bezoekers op de counter, met slechts enkele tikken, de Limburgers helemaal uit verband. Costoulas, ook weer ex-KBHZ, mocht alleen op doel afgaan en werkte ronduit schitterend af (0-2). De partij verwaterde daarna helemaal, Dessel hield trouwens de boel achteraan goed gesloten. Vijf minuten voor tijd scoorde Criel met een prachtig schot de 1-2, een doelpunt dat compleet uit de lucht kwam vallen. Even zette KBHZ druk door de bal continu de box in te pompen. De bezoekers hielden zonder veel problemen stand en keerden verdiend met de drie punten terug naar de Kempen.