Analyse KVSK United is herfstkampioen

Niels Hendriks
| 0 reacties
KVSK United is herfstkampioen
Foto: © SC

OH Leuven verloor vandaag zijn partij waardoor United nu een voorsprong heeft van vier punten. Met nog één speeldag te gaan voor de winterstop kunnen de Limburgers dus niet meer ingehaald worden en mogen ze zich de herfstkampioen noemen.

KVSK United slaagde er gisteren al in om de moeilijke uitwedstrijd op Diegem Sport tot een goed einde te brengen. De Limburgers versloegen Diegem zonder echt goed te spelen met 0-1. (verslag) Eerste achtervolger OH Leuven kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen UR Namur. (verslag) Door dit puntenverlies van de Brabanders kan United volgende week aan de topper beginnen met een voorsprong van vier punten.

SK Tongeren blijft in de top drie na een zuinige 0-1 overwinning bij Francs Borains. Een andere ploeg die sterk blijft presteren is Sprimont, bij de start van het seizoen nog bestempeld als een mogelijke degradatiekandidaat staan ze nu op een onverwachte vijfde plaats. Op deze speeldag namen ze de maat van Kelmis met een 2-1 overwinning. Ook Walhain staat in de rangschikking op een mooie vierde plaats, dit weekend wonnen de Waals-Brabanders met 3-1 van WS Woluwe. 

In de zespuntenwedstrijden onderaan de rangschikking waren de winnaars op deze speeldag Charleroi en KVK Tienen. De Karolo's gingen met 1-2 winnen bij het voorlaatste Excelsior Veldwezelt en KVK Tienen kruipt omhoog in de rangschikking na een 1-0 overwinning tegen Kermt-Hasselt. (verslag) Na een behoorlijke seizoensstart zakt Kermt-Hasselt nu weg in de rangschikking. In de laatste clash tegen de degradatie speelde Bocholt VV 2-2 gelijk tegen rode lantaarn Seraing RUL, een punt waar de Damburgers geen stap mee vooruit komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties