Spouwen-Mopertingen wint topper tegen Bree

In vierde klasse C werd vanavond de topper tussen Spouwen-Mopertingen en KSK Bree afgewerkt. In een gesloten wedstrijd trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind, de Bilzenaren wonnen met 2-1.

De wedstrijd kwam heel traag op gang, beide ploegen speelden met de daver op het lijf. Het gevolg was dat er heel slordig gespeeld werd met heel veel foute passes. Het uitvallen van doelman Daenen na een kwartier spelen was het enige 'hoogtepunt' van het eerste half uur. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg na een half uur spelen. Reynders haalde in één keer uit op een hoekschop, doelman Hermans redde makkelijk. Dit was het teken voor de thuisploeg om de druk op te voeren, tien minuten voor rust werd de bal te kort teruggespeeld, Vandersmissen kon profiteren. De aanvaller miste echter alleen voor de doelman. Vijf minuten later hing de bal wel in de netten, Henderix rukte op van op links, alleen voor keeper Hermans miste hij niet waardoor hij de score kon openen.

Na rust kwam de wedstrijd weer zeer moeizaam op gang. De thuisploeg had de wedstrijd onder controle en Bree kon niet echt een vuist maken. In de 65ste minuut zorgden de bezoekers eindelijk nog eens voor gevaar, dit leverde wel onmiddelijk een doelpunt op. Doelman Bollen kon een afstandschot van Creemers niet voldoende weg werken, Geys was het eerste bij de bal en kon de gelijkmaker binnen tikken. Vijf minuten later kreeg Bree een goede kans op de 1-2, het schot van Ruzzi kon de thuisdoelman echter niet bedreigen. Een kwartier voor tijd viel er opnieuw een doelpunt uit de lucht, na een vrije trap kon Vandersmissen in de kluts de 2-1 binnen schieten. Nadien kwam de zege niet meer in het gedrang voor de thuisploeg.

Door de zege nadert Spouwen-Mopertingen Bree tot op één punt. Olen kan morgen profiteren van de nederlaag van Bree, bij winst thuis tegen Diest komen de Antwerpenaren samen met Bree aan de leiding in vierde klasse C.

Ploegopstellingen:

Spouwen Mopertingen: Daenen, Reynders, Branckaerts, Putzeis, Bruggen, Daniels, Vandersmissen, Geraerts, Henderix, Braecken, Meekers

KSK Bree: Hermans, Haels, Lemmens, Geys, Creemers, Smits, Brebels, Ruzzi, Neyens, Lemmens, Poelmans

Scheidsrechters: Saadcunik - Santermans - Debosscher