Sinaai Girls - Dames Zultse VV 1-3

Sinaai Girls - Dames Zultse VV  1-3

Dames Zultse VV legde tijdens de eerste 15 minuten de basis van de overwinning. Sinaai Girls verhoogde in de tweede helft de druk maar veel meer dan hoekschoppen, die naast en over gingen, leverde dit niet op.

Eerste helft: Zultse was de pandoering in de heenronde niet vergeten. Het werd toen 0-9. Daarom liet Zultse Sinaai geen ruimte waardoor de bezoeksters zelfs overwicht kregen. Thea de Blaeij testte voor het eerst vanuit een scherpe hoek reservedoelvrouw Dindy Van Wiele (Ellen Van Trier was geschorst). Van De Wiele verkleinde echter goed de hoek. Zultse speelde zonder complexen en maakte het Sinaai knap lastig. Lien Vanassche werd weggestuurd maar Van De Wiele reageerde attent.
Even later stond Van Rooy op de goede plaats waneer Sofie Lefbvre doorstak naar Lien Vanassche wiens schot op de lijn werd gekeerd. Slechts uitstel evenwel. Immers de Blaeij werd gehaakt en ref De Nayer wees naar de stip. Sofie Lefebvre zette de strafschop koel om en plaatste Zultse op rozen.
Sinaai reageerde maar liet de kans liggen om treuzelende bezoeksters af te straffen via Martine Dewitte en Angelique Dewulf. Dat liet Zulte nu eens niet liggen want na een uittrap van doelvrouw Stevens kwam Lien Vanassche in balbezit die met een boogballetje Van De Wiele een tweede keer het nakijken gaf: 0-2. Even later moest Van Rooy weer als reddende Wase engel opduiken om een poging van Vanassche van de lijn te vegen.
Sinaai bekwam  dan eventjes van die opdoffer maar ondanks enkele kansen aan beide zijden bleef de tussenstand (0-2) ongewijzigd.

Tweede helft: De eerste kans was voor Zultse waarna Sinaai nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd ging zetten. De bezoeksters werden volledig weggedrukt op eigen speelhelft. De thuisploeg kreeg veel hoekschoppen maar echt veel doelgevaar was niet te bespeuren. Twintig minuten voor affluiten kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken wanneer de Blaeij de bal tijdens haar sliding richting De Witte duwde die doelvrouw Stevens op het verkeerde been plaatste: 2-1. Het sein voor de Wase thuisploeg om  alles op alles te zetten richting gelijkmaker. Ondanks opnieuw een resem hoekschoppen kon Zultse zich alsnog uit de omknelling los rukken en op counter via Thea de Blaey die beslissende derde treffer scoren: 1-3. Een deugddoende zege voor Zultse dat volgende week, na die 6 op 6, terug alles uit de kast zal moeten halen tegen Opex Girls Oostende.