Barcelona tegen Chelsea, Real naar Juventus

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Barcelona tegen Chelsea, Real naar Juventus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wordt smullen in de Champions League. Tijdens de loting van de tweede ronde werden de topploegen alvast niet gespaard. In februari kunnen we genieten van enkele topduels van formaat. Wat dacht u van Real Madrid - Juventus, Manchester United - AC Milan of Bayern München - Arsenal? En dan hebben we Barcelona - Chelsea nog niet vermeld!

Barça - Chelsea is ongetwijfeld de topontmoeting van de speeldag. Beide ploegen staan bij alle bookmakers getipt als dé topfavorieten voor de eindzege. Toch zal één van hen al in de tweede ronde afscheid moeten nemen van Europa. Ook voor de andere Engelse teams belooft het een lastig karwei te worden. Manchester moet het opnemen tegen Milan, terwijl Arsenal langs Bayern München moet. Liverpool bekampt Bayer Leverkusen.

Ook voor Real zou het wel eens erg vroeg gedaan kunnen zijn. De Koninklijke ontmoet met Juventus de Italiaanse competitieleider. FC Porto neemt het dan weer op tegen Inter Milaan. Werder Bremen mag straks naar Frankrijk voor een duel met Olympique Lyonnais.

PSV Eindhoven, na al die jaren eindelijk in de tweede ronde, kende een gunstige loting. De Philips Sport Vereniging treft straks het Franse AS Monaco. Europa zal niet echt wakker liggen van dit duel, maar Eindhoven ongetwijfeld wel. PSV krijgt immers dé kans op de kwartfinale voorgeschoteld. 

De heenwedstrijden van de tweede ronde vinden plaats op 22 en 23 februari 2005. De terugwedstrijden worden op 8 en 9 februari gespeeld.

De volledige loting:
Real Madrid - Juventus Turijn
FC Porto - Inter Milaan
FC Barcelona - Chelsea
Werder Bremen - Olympique Lyonnais
Liverpool - Bayer Leverkusen
PSV Eindhoven - AS Monaco
Manchester United - AC Milan
Bayern München - Arsenal

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties