Antwerp onderuit, SVZW gelijk

Bert Van Houtte

Gisteren kwam de top van de tweede klasse in actie, Antwerp begon voor deze speeldag als leider. SVZW stond op één punt van de oudste club van het land. Antwerp moet toch net voor de winterstop SVZW naast zich dulden. De Great Old verloor op het veld van Virton met 1-0, terwijl SVZW 3-3 gelijk speelde bij Waasland.

Virton - Antwerp 1-0

Dat Virton op eigen veld geen te onderschatten tegenstander is bleek gisteren weer duidelijk. De thuisploeg won met 1-0 via een doelpunt van Coquelet. Antwerp slaagde er echter niet meer in om iets te sprokkelen op het veld van Virton. Zo verloor de leider kostbare punten op de laatste speeldag van de heenronde.

Dessel - Wezet 0-3

Wezet leek een vogel voor de kat, de ploeg verloor in de heenronde maar al te vaak. Toch speelde de club zeker en vast niet slecht. Maar de echte resultaten kwamen er nog niet. Dit lijkt nu wel het geval te zijn, Wezet won bij Dessel met 0-3. El Abbadi scoorde het eerste doelpunt van de avond voor de bezoekers, het tweede doelpunt kwam er via Landu-Tubi. Wezet scoorde ook nog een derde maal via  Fernandez.

Waasland - SVZW 3-3

Waasland en SVZW deelden de punten. SVZW moet zich toch enkele vragen stellen, de club kwam echter 0-2 voor maar kon deze voorsprong niet vasthouden. Sergant scoorde het eerste doelpunt voor de bezoekers, D'Hollander verdubbelde de score. Maar nog voor de rust is de voorsprong van Essevee ongedaan gemaakt. Waasland komt langszij via goals van Meeuwsen & Keita. In de tweede helft wordt het zelfs 3-2 voor de thuisploeg, toen Meeuwen zijn tweede van de avond scoorde. Maar SVZW kwam alsnog langszij via een goal van D'Haemers

Deinze - Patro Maasmechelen 1-0

In Deinze viel er gisteravond amper één doelpunt te noteren, de thuisploeg haalde de drie punten binnen via een goal van Da Silva.